Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marita

Marketing

Putevi

Danas je još jedan običan dan, utorak, kao i svi drugi utorci. No ne i u mojoj duši. Ne i danas, jer današnji datum za mene ima dublje značenje. Nitko to neće osjetiti jer izvana ću izgledati kao i uvijek, nasmijana i vesela, razgovorljiva i zabavna, pravi harlekin dok unutra... Unutra se događa pravi tajfun misli i osjećaja, a ja se još uvijek s osmjehom mogu prisjetiti tvoga imena i pripiti svoju dušu uz tvoju. I pitati se tko si...

Predstavi Se Tko Si
Za ovim svijetom kasniš stoljeće il' dva
I na prastarom goblenu
Samo tebi nekih znanih puteva
Vežeš svoju nit
I nikud se ne žuriš
Puštaš vrijeme neka curi
Ti si zadovoljna s tim

Ja za tobom kasnim stoljeće il' dva
I da ti zavirim u srce
Tamo našao bih gnijezda labuda
Al' se ne mirim sa tim

I kada molim se za tebe
Znaj u isto vrijeme
Nemam pojma tko si ti

Koji te vjetar k meni nosi
Predstavi se tko si
Da li žena ili san
Kaži tko te k meni šalje
Do srca i još dalje
Da mu medalje dam
Ja ču čekati i znat ću tko si ti

Za ovim svijetom kasniš stoljeće il dva
I na prastarom goblenu
Samo tebi nekih znanih puteva
Slijedim tvoju nit
I dok molim se za tebe
Znaj u isto vrijeme
Nemam pojma tko si ti
: : Gibonni : :


Kao dvije kuglice svemira dotaknuli smo se nenadano i potpuno neočekivano te plesali zajednički ples savršenstva. Ples kakav samo dvije duše mogu plesati, neponovljiv i zanosan. Ples zajedničkog rasta i smijeha, užitaka druženja i dijeljenja duša, misli i veselja, suza i tuge. Znali smo da će se kozmičke sile usprotiviti tolikom savršenstvu dvaju nesavršenih duša te primijeniti silu koja će nas na koncu razdvojiti. Neminovno i neizbježno, to se i dogodilo. Ali sila privlačenja je jača, dvije pronađene duše mogu pobijediti sve i ne postoji nijedna sila koja nas može toliko razdvojiti da misli ne mogu dosegnuti tvoje te ponovno zaplesati čarobni ples.

Vrijeme će učiniti svoje, izbrisati će detalje, donijeti slatki zaborav gorčine i uokviriti te u najljepši okvir kao poklon onom najvrjednijem što smo dali jedno drugome. U ovom slučaju vrijeme neće izabrati strane, mirno će protjecati za oboje podjednako i sporo nanositi lijek na ranu koja se golim okom ne vidi. Ma koliko se trudili i uvjeravali sebe da smo jedno drugom nebitni, da je glazba zamrla, da smo pronašli lijek i preboljeli, da smo samo prašina na zvjezdanoj stazi života, trag je dublji no što si to možemo i želimo priznati.

U tami osame, daleko od svih, posvećeni samo sebi i svojim mislima, zapet ćemo na to zrno prašine, podignuti ga nježno, znatiželjno promatrajući tu mrvicu koja se smjestila na dlan pitajući se kako taj trunak može predstavljati smisao života. I prisjetiti se svih zajedničkih trenutaka, glazbe naših srca na koju smo plesali te bar na trenutak vratiti vrijeme unatrag, znajući s jednakom sigurnošću o sili koja nas je razdvojila, da će nas drugačija sila ponovno spojiti negdje u budućnosti.

Danas je tvoj specijalni dan i pregršt dobroga ti želim iz dubine svog srca no najjednostavniju želju naučila sam baš od tebe: Danas je poseban dan i zato ti želim ocean ljubavi, more prijateljstva, jezero sreće, rijeku zadovoljstva, potok nježnosti i ni jednu jedinu kap bola!

Još uvijek se s osmjehom mogu prisjetiti tvoga imena i pripiti svoju dušu uz tvoju. Jer znam tko si i, znam, naši putovi srest će se opet...


Post je objavljen 27.07.2004. u 00:00 sati.