Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nakedchicken

Marketing

OSVRT NA CIJELU FRKU OKOLI ČEVAPA

Pa eto, da i ja nekaj napišem okoli tih čevapa. Velki je to problem, koji su čevapi bolji i koji imaju jači "šus", od kojih se bolje podrigava, i koji ti duže ostaju u želucu i od tam svakih pet minuta uzbrdo šalju grumenje čiste magme ( mene znač tak zapeči žgaravica nakon loših čevapa da bi se najrađe strelil iz duplenke, ali nemrem si pomoći kad ih ljubim ). Kaj se tiče čevapa, dozvolite da i ja pridodam pokoju o dobrim lokacijama za natrpavanje tim, u novogovoru tako promišljeno nazvanim - mesnim valjušcima.

Dakle, sve kaj bum napisal odnosi se na zagrebačke birtije i ostala mjesta na kojima se može napuniti čevapima. Fakat se ne kužim u svehrvatsku ponudu, pa bi molil sve vas iz drugih mjesta da se priklopite s pokojom recenzijom lokalnih vam aščinica, pliz.

Idemo po redu :
10 - dečki koji žive na staroj slavi : nekada neizbježna Buba u Blatu, tam su bili čevapi ko tenisica od Arapovića, pa onda NK Jarun, gdje na jelovniku stvarno piše "mesni valjušci", i nekada fakat dobra Skenderica u Remetama, ali sada čista koma - čevapi ko da ih je pes posral!

9 - KOD NECA - na Jarunu, super okoliš, zelena travica te zove da si onak punoga želuca prilegneš u hlad stoljetnih sekvoja, samo pazi da ne sjedneš u mravinjak. Čevapi su super, ima i fantastična pajcekova rebrica, šteta je kaj dela samo prek ljetnih mjeseci

8 - GRANA - potpuno neugledna kućica na Jarunu, između poluzrušenih bajti iz kojih te sumnjičavo gleda bakica s gebisom, ali čevapi su mrak, a uvijek postoji i šansa da upoznaš jednog od lokalnih cugera koji će ti za žuju podariti vlastito, nevjerojatno mudro viđenje hrvatske političke zbilje

7 - STARI KOTAČ - još jedna jarunska lokacija, provjerena sto puta i uvijek je korektno - čevapi sočni, samo nema lepinja. Probati pljesku sa sirom.

6 - ČINGAČ - kod gazde Jože je uvijek prisno, naročito ak dojdeš s Dinamovim šalom, onda buš dobil i pivicu gratis. Torcidi ulaz ni u kojem slučaju nije zabranjen, ali ne treba vraga za rep potezati. Ak se misliš ubiti od klope, Čingač je pravo mjesto - porcije su ogromne, čevapi čist korektni, a možeš i do mile volje zajebavat nazočne ročne vojnike pričama kak je to kaj oni sad služe čisti drek, i da nisu oni vidli kaj je prava vojska, i tak to sve ...

5 - BARBARA - nije baš u Zagrebu, za ubijanje od roštilja u Barbari treba potegnuti do Samobora, ali isplati se. Čevapi su ko med, a tu toče i fakat dobre gemište, pa napravite mali odmak od standardne žuje. Na kraju krajeva, može li biti loša klopa u birtiji čiji gazda ima 130 kila!

4 - RAVNICE - u kafiću gdje su lokalni hakleri cugali gemište i pivice poslije hakla, frajer je otvoril roštiljnicu, i to kakvu! Nikako ne propustiti vruću lepinju s kiselom paprikom i kajmakom za predjelo, a onda - udri do bola! Jedinstvena prilika da probate i čuvene leskovačke vešalice i ostale specijalitete istočnih nam susjeda.

3 - RUBELJ - standardiziran do kocena, ali nije loše! Nažalost, ništa više od korektne klope.

2 - SCONTO GASTRO - u Vlaškoj kod križanja s Vončininom, mala buksica pored kioska, ali delaju fakat sjajne čevape, a lepinje namačeju u ono fino masno kaj curi s ploče roštilja i nisu gnjecave. Dok ih peku, čevape mažu nekakvim sokom iz masne boce, pa na kraju mirišeju i super su okusa. Obavezno probati! Zgodna stvar je i to kaj imaju dostavu, pa si možete naručiti klopu na radno mjesto i priuštiti kolegama cijeli dan guštanja u mirisima. Obavezno probati punjeni lungić, koji je sasvim dosta za dvije osobe.

1 - IPAK, NA KRAJU SVEGA - KOD MENE DOMA!
Kad si čovjek doma speče roštilj, to je čisti ritual! Od kupovanja mesa, svađanja s mesarima, pa pripremanja smjese i pacanja, nema većeg gušta. A tek kad zacvrči! Dodatna pogodnost je da je fest jeftinije, a i možeš podrigivati i prditi do mile volje!




Post je objavljen 13.05.2004. u 10:23 sati.