Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nesalomljivi

Marketing

NEW ORDER: 'WAITING FOR THE SIRENS' CALL'

NEW ORDER: 'WAITING FOR THE SIRENS' CALL'
(Warner/ Dancing Bear; 2005.)

U posljednjih 5-6 godina ja imam svoj subotnji jutarnji ritual. Iz godine u godinu, ustanem negdje oko 7 sati ujutro, napravim svoju "prozirnu" američku crnu kavu, na gramofon stavim The Temptations 'Power'album i onda započnem s čitanjem jutarnjih novina. Nakon toga odem na Internet gdje pronađem kakav "prihvatljiv" porno web site te se poigram svojim pitonom. Sve je ovo ritual koji traje nekih sat vremena. Nakon toga Subota ide il' u kurac il' postane interesantna i dopadljiva za kakav osmišljen vikend što u Pittsburghu predstavlja pravi izazov. Dakle, ove subote samo je posjet Internetu te brza onanija izostala iz moga rasporeda. Neka druga onanija je počastila moju čistu rock dušu. Došla je u obliku novoga New Order albuma.
Bio jednom davno jedan odličan bend. Nastao je taj bend od još boljega benda. U tom još boljem bendu pjevač se objesio i ostavio kćerku te mu suprugu iza sebe. Svi oni došli iz grada Manchestera. Imali oni Haciendu na kojoj su popušili sav novac. Raspali se pa se onda ponovno okupili jer valja pravit novac. Objave jedan solidan album pa ništa poslije toga nekih 2-3 godine. Ove godine potroše gomilu love na objavljivanje još jednog albuma s tako proročansko utopističkim naslovom 'Waiting For Sirens' Call'. Pozovu oni u goste i Lijepu Anu iz Scissor Sisters mudro kontajući da takvo gostovanje može samo dobro doći, a nikako odmoći kada je u pitanju prodaja albuma. I tu je poanta opstanka New Order: nije u kvaliteti i inovaciji, nego je u novcu.

Loš album! Toliko loš da mi se čak i govor GW Busha učini više interesantnim. Kada malo bolje razmislim, ima tu nešto što me doista veže za GW Busha i novi album New Order: ONANIJA.

El Profesore i Stariji Gospodin Zoran Mišetić
zorandiana@msn.com
3. svibnja 2005.



Post je objavljen 22.05.2005. u 15:13 sati.