Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

3000 putovnica

1999. nestalo je 3000 putovnica iz hrvatskog konzulata u Mostaru. Te putovnice u biti nisu nikad ni došle u Mostar, ostale su u Zagrebu.

1999. HDZ je znao da smrću Franje Tuđmana postoji opasnost da se vlast izgubi (što se i dogodilo) pa su odlučili preko svojih ljudi unutar policije oduzeti 3000 putovnica koje će potom godinama nakon što su izgubili vlast, zloupotrebljavati putem svojih krtica unutar policije.

U javnost je izašao samo jedan maleni dio podataka o zloupotrebi tih putovnica, pa smo tako saznali da hrvatsku putovnicu ima i jedan od ruskih mafijaša. Nadalje su tajne službe osigurale lažnu putovnicu i haškom osumnjičeniku Ivici Rajiću, srpskom mafijašu „Legiji“, a neki dan smo saznali da je takvu putovnicu dobio i Ante Gotovina. Sve te putovnice izdane su u PU Zagrebačkoj.

Šest godina nakon nestanka 3000 putovnica, još nitko nije pred sudom odgovarao za takav nemar ili krađu. Nakon šest godina policija je pokrenula istragu da bi se utvrdilo tko je izdao lažnu putovnicu Anti Gotovini i to ne zbog dobrog rada unutarnje kontrole, već zbog dojave izvana.

Post je objavljen 16.04.2005. u 11:12 sati.