Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

ZORAN MILANOVIĆ: Svaki uspjeh SDP-a u Vrgorcu je velik. Glavno da se naš barjak vije!



U Vrgorcu je u četvrtak 11. veljače boravio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, te njegovi suradnici i bivši ministri Arsen Bauk, Boris Lalovac, Siniša Hajdaš Dončić i drugi visoki gosti iz županijske organizacije SDP-a. U restoranu Pilač susreli su se s predsjednikom GO SDP-a Vrgorac Radom Bobancem, stranačkim tajnikom Slobodanom Vujicom, te članovima Gradskog odbora GO SDP-a Vrgorac i Gradskog odbora Foruma mladih SDP-a Vrgorac. Gradski odbor Foruma mladih SDP-a predstavljao je njegov član Saša Šimunović.
Stranačko druženje organizirano je u sklopu Milanovićeve mini-turneje za unutarstranačke izbore za predsjednika SDP-a, ali svoj boravak u Vrgorcu visoki gosti su iskoristili i za razgovor o radu i stanju lokalne stranačke organizacije, te općoj ekonomskoj situaciji u ovom dijelu Dalmacije.
Nakon sastanka Milanović je odgovarao na pitanja novinara. Na pitanje dopisnika HINA-e hoće li ministar kulture Zlatko Hasanbegović uspjeti preživjeti na toj dužnosti nakon otkrića da je bio suradnik časopisa NDH, Milanović je rekao da se ništa novo s Hasanbegovićem nije dogodilo što se već nije znalo u početku. – Ne znam hoće li Hasanbegković preživjeti skandal, jer to ovisi isključivo o saborskoj većini koju čine HDZ i MOST.
Na molbu da za lokalne medije komentira trenutno stanje lokalne organizacije SDP-a, te trenutne sukobe HDZ-a i MOST-u bliske Nezavisne liste mladih, Milanović je rekao kako u Vrgorcu djeluje jedna od većih gradskih organizacija stranke, mnogo je članova i vrlo su aktivni.
- Što se tiče naših političkih suparnika, HDZ će pojesti MOST za doručak u svim gradovima i općinama, pa tako i u Vrgorcu. MOST je dio ove vlasti, to je njihov izbor i žao mi je zbog toga. Što se tiče lokalnog SDP-a, u Vrgorcu je daleko teže biti SDP-ovac nego u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Svaka čast Rijeci, ali ovdje zbog demografije i brojnih glasača koji nisu iz Hrvatske svaki je uspjeh velik. Glavno da se naš barjak vije, zaključio je Milanović.
Medijima se obratio i predsjednik GO SDP-a Vrgorac Rade Bobanac.
- Danas smo s predsjednikom stranke održali radni sastanak i stranačko druženje. Razgovarali smo o predstojećim unutarstranačkim izborima, ali i o radu lokalne stranačke organizacije, zatim o netočnim popisima birača, gospodarskoj situaciji u Vrgorskoj krajini, kao i o trenutnoj političkoj situaciji u Vrgorcu, rekao je Bobanac. Na pitanje o preferencijama članova SDP-a u Vrgorcu na predstojećim unutarstranačkim izborima, tajnik gradske organizacije SDP Slobodan Vujica je naglasio kako je svakodnevno na terenu, da razgovara s članstvom o predstojećim izborima i dojam je da će velika većina na izborima za predsjednika ponovno podržati Zorana Milanovića.
Nakon završetka druženja u Vrgorcu, Milanović i suradnici su nastavili put prema Makarskoj gdje je planirano druženje s tamošnjim članovima stranke.


Post je objavljen 11.02.2016. u 16:31 sati.