Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

USPRKOS BORBI VATROGASACA, DVORANA OSNOVNE ŠKOLE NESTALA U PLAMENU

ZLATAR BISTRICA

Noćas u 3.57 sati vatrogaci su primili dojavu građana o požaru osnovne škole u Zlatar Bistrici. Za tri minute izašli su na teren, gdje ih je zatekao požar kontejnera na ulazu u sportsku dvoranu koja je spojena sa školom.

"Nažalost, vatra se tako brzo širila da je u roku 10 minuta dvorana bila kompletno u plamenu. Sat vremena smo se borili s požarom. Kontejneri su potpuno izgorjeli, a krenuo je plamen između vanjskog lima i unutrašnje oplate, vatra je zahvatila konstrukciju, bili smo nemoćni. Dvorana je drvena, grede drvene, izvana lim i nije bilo pomoći. Ne znamo od čega se zapalilo kontejner, možda su u pitanju neka pirotehnička sredstva, to će pokazati istraga. Škola srećom nije zahvaćena, oštećeno je par fasada kuća i prozora s južne strane. To je 1000 kvadrata dvorane, ogromna količina gorive tvari" rekao je na licu mjesta Josip Andrec, zapovjednik DVD–a Zlatar Bistrica. Zlatarbistrički vatrogasci prvi su krenuli u borbu s vatrom, a pridružila im se i JVP Zabok te DVD i Poznanovec, Bedekovčina, Marija Bistrica i Zlatar. No, dvorani nije bilo spasa.
Image and video hosting by TinyPic
"Zajednički smo krenuli u gašenje kontejnera i ulaz u dvoranu, jednostavno je vatra zahvatila preveliku površinu krovišta i nije bilo moguće izvršiti prvo gašenje kako treba, krovište je palo cijelo, najveći problem bio je zaštiti školu i kuće, a sve je određeno prema vatrogasnoj struci. Sada će krenuti raščišćavanje objekta, a šteta je dvorani totalna. Inspekcijske službe će utvrditi razlog požara", pojasnio je Dražen Sinković, zapovjednik JVP Zabok. Kako je rekla ravnateljica OŠ Zlatar Bistrica, kamen temeljac za dvoranu položen je 1999., a otvorena je dvije godine kasnije. "Dvorana je bila ponos Zlatar Bistrice, godinama su se mnogi ljudi borili da se ona izgradi i u roku dva sata sve je nestalo, investicija od 12 milijuna kuna. Moram naglasiti da su vatrogasci odradili savršeno svoj posao, spriječili su još veću tragediju, da se vatra proširiti na susjedne kuće i školu. Eto, 2016. godina počela je katastrofalno. Dvorane više nema, nevjerojatno. Sada se mora utvrditi razlog požara, a dvorana je osigurana, u nadležnosti je Osnovne škole. Poduzet ćemo sve mjere, siguran sam da ćeno naići na podrušku Županije, ministarstava i vlade, za to ću se posebno založiti i Zlatar Bistrica mora opet dobiti zasluženu dvoranu", rekao je načelnik općine Žarko Miholić.…. zagorje.com

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 02.01.2016. u 12:00 sati.