Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

TISAK: Zatvaramo kiosk jer s Gradom Vrgorcem nismo uspjeli dogovoriti novu lokaciju u istoj ulici



Posljednjih mjesec dana traje trakavica oko nove lokacije Tiskova kioska koji je dosad bio smješten u Ulici hrvatski velikana, na tzv. Trgu mudrosti, nasuprot kafića Afro, za što je Tisak plaćao najam Gradu Vrgorcu. Naime, kiosk je na tom mjestu bio smješten desetljećima, a u njemu je radio i veliki vrgorski svjetski putnik Mate Šimunović zvani Svjetski. Ali lokacija kioska je, isto tako, dugo bila predmet spora Grada Vrgorca i privatnog vlasnika. Nakon što je u nedavno završenom sudskom sporu pobijedio privatni vlasnik, Grad Vrgorac je morao iznaći novu lokaciju za smještaj kioska. S tom namjerom su krenuli uređivati plato u istoj ulici, uz privatni objekt gdje je davno radio Slasto, na oboru nedaleko fontane. Međutim, kako na taj prostor pravo polaže privatni vlasnik, Grad Vrgorac je od njega odustao i ponudio nekoliko drugih lokacija za smještaj Tiskova kioska. Međutim, zagrebački Tisak na te ponude nije pristao.

Kontaktirali smo tvrtku s upitom seli li kiosk iz Vrgorca i ako je to istina, radi li se o odluci koja je donesena zbog lokacije kioska ili slabog poslovanja, o čemu se kao mogućem razlogu naveliko špekulira u Vrgorcu. Iz Tiska su poslali su poslali slijedeći odgovor: „Ovim putem Vas obavještavamo kako kiosk na adresi Hrvatskih velikana ne zatvaramo zbog poslovne odluke Tiska, već temeljem odluke Grada Vrgorca, a zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa. Tisak d.d. je zatražio premještanje na drugu lokaciju u istoj ulici, ali zbog istih formalno pravnih razloga Grad Vrgovac nije mogao udovoljiti njegovom zahtjevu. Obzirom da alternativna lokacija koju je Tisku ponudio Grad Vrgorac ne ispunjava uvjete za poslovanje društva, nažalost, društvo Tisak d.d. će u Gradu Vrgorcu dalje poslovati samo na jednoj lokaciji“.

Dakle, prema Tiskovu priopćenju, kiosk se ne zatvara zbog slaboga poslovanja, već zato što nisu od Grada Vrgorca mogli dobiti novu lokaciju za kiosk u istoj ulici, a druge lokacije po gradu im nisu odgovarale. Zahtjev za novom lokacijom na Pijaci je logičan jer se radi o prostoru s najvećom dnevnom fluktuacijom građana, tj. mogućih mušterija.

Molbu za izjavom o ovoj temi uputili smo i Gradu Vrgorcu, ali do zaključenja ovoga teksta nismo uspjeli dobiti odgovor, pa ćemo ga objaviti kada stigne.

Odlaskom kioska Vrgorac gubi dva radna mjesta. Tome se mora nekako doskočiti i spriječiti njegovo zatvaranje. Valja sve strane sjesti za stol i probati iznaći rješenje. Je li moguće pronaći neku drugu lokaciju u gradskom vlasništvu u istoj ulici za smještaj kioska? Je li možda moguće smjestiti kiosk na neku privatnu lokaciju, pa bi Tisak plaćao najamninu privatnom vlasniku, a ne Gradu Vrgorcu? U svakom slučaju, nadamo se da će Grad Vrgorac biti kvalitetan dionik, ili barem posrednik u ovom slučaju, kako se radna mjesta ne bi izgubila, a Vrgorac ostao bez jednog od ukupno svega dva kioska na području cijele Vrgorske krajine.

Post je objavljen 09.12.2015. u 13:48 sati.