Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

13 MALIH HIDROELEKTRANA NA RIJECI KORANI - DA ILI NE ?



ŠTO SU MALE HIDROELEKTRANE, A ŠTO VELIKE?

POZVANI STE NA JAVNU TRIBINU KOJA ĆE SE ODRŽATI U PETAK 27.11. U 18 SATI U KINO DVORANI U GRADU SLUNJU . Razlog za tribinu je informiranje javnosti o predloženim izmjenama prostornog plana Karlovačke župnije, posebno za izgradnju 13 malih hidroelektrana. Pročitajte detalje na obavijesti.

Slunj je grad smješten na obalama rijeka Slunjčice i Korane. Kroz njega prolazi magistralna cesta koja vodi prema Plitvičkim jezerima i srednjem i južnom Jadranu. Slunj i okolica zauzimaju površinu od 401 km2. Prema popisu iz 2011. Slunj ima 5 076 stanovnika.
Slunj ima onaj prekrasan most preko rijeke Korane, ali i Rastoke.Rastoke su prigradsko naselje grada Slunja slikovito malo mjesto uz magistralnu cestu D1 Karlovac - Plitvička jezera. U Rastokama se rijeka Slunjčica rastače preko sedrenih stijena i ulijeva u rijeku Koranu, a u tom toku kroz Rastoke stvara mnoštvo malih jezera, brzaka i slapova od kojih su najpoznatiji Buk, Hrvoje i Vilina kosa. U rupama rastočke sedre žive vidre koje su se nakon dužeg izbivanja vratile u to stanište.





Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 26.11.2015. u 14:19 sati.