Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DANI ŽUMBERKA U ZAGREBU


OPG I OBRTI SA SVOJIM PROIZVODIMA

Franjo Stanišić upravitelj AGROTURUSTIČKE zadruge Žumberak organizator je sajma Dani Žumberka na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Žumberak je ime za mikroregiju koja obuhvaća hrvatski dio gore, ali bez Samoborskoga gorja. Najviši vrh Žumberka je Sveta Gera sa 1178 metara nadmorske visine, koji je ujedno i najviši vrh kontinentalne Hrvatske. Žumberak još nazivaju i Alpska Hrvatska. Žumberačko gorje čine tri gorska lanaca: Žumberačka gora,Samoborsko gorje i Plešivica. Žumberak ili točnije Žumberačka gora je gorje na sjeverozapadu Hrvatske, južno od Zagorja i zapadno od Zagreba te dijelom u Sloveniji. Većim dijelom se nalazi u Zagrebačkoj, a manjim u Karlovačkoj županiji. Područje te gore najviša je stalno naseljena zona u Hrvatskoj.
Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti IZ Žumberka ponudili su svoje proizvode zagrepčanima. I na kupnju i na uvid. U ovo predblagdansko vrijeme,, kada je Sveta Katarina za samo dan 25.11., a narodna poslovica kaže “Sveta Kata snijeg za vrata”, a Sveti Nikola za samo 10 dana, a Božićni blagdani za 15 dana od Svetog Nikole, vrijeme je za razmišljati i o poklonima za velike i male. Ili samo za kupnju neke namirnice iz seoske proizvodnje. Zato su Dani Žumberka koji traju na Trgu do 26.11. prava prigoda za pogledati i za kupiti, nešto sa sela, onako dobro i prirodno. Može to biti šunka, ili ploha finog špeka od domaće svinje sa nekih od štandova OPG-a sa Žumberka, može biti i boca dobrog, dobrog vina, voćnih rakija ili slatkog pića, ili pak neki navezeni stoljnjak. Vidjela sam navezeni stoljnjak za stol za četiri osobe, sa rustikalnim štihom stoji 300 kuna, no gospođa vlasnica obrta ponudila je i popust .
Znam, ekonomije naših domaćinstava , zbog ekonomske situacije u Lijepoj našoj Hrvatskoj nisu svima takve da nam možda baš ovog trenutka dopuštaju kupnju. Ali u tom slučaju možemo od proizvođača uzeti broj telefona, pa kada se stvori financijska prigoda nazvati i reći “ sada ću kupiti, dostavite mi “ono” i “ono”. Eto i to je posao , najprije vidjeti, pa naknadno kupiti.

OBJAVLJUJEM FOTOGRAFIJE NEKOLIKO SNIMLJENIH ŠTANDOVA SA PONUDOM ŽUMBERČANA ZAGREBČANIMA

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Fotke snimila Margareta Zouhar Zec








Post je objavljen 24.11.2015. u 22:50 sati.