Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Liberté, Égalité, Fraternité

"Nemoguće mi je predvidjeti lanac događaja koji će uslijediti kao posljedica, ali lako je predvidjeti jedno – neće biti ni lijepo ni dobro. Svi dobro znamo, tragedija iz Pariza utjecat će na cijeli svijet, pa tako i na nas, a efekt će vjerojatno biti gori od onoga što je uslijedilo nakon 11. rujna 2001. godine. Ograničit će se slobode građana,a svaki put kada se to dogodi, bez obzira je li razlog plemenit (zaštitnički) ili rušilački (teroristički), svijet napravi korak prema mraku.

Ušao sam u spavaću sobu, Dijana i naš devet mjeseci star sin Leon mirno su spavali. Stajao sam tako neko vrijeme i promatrao ih. “Sin će nam odrasti u svijetu ograđenom bodljikavom žicom, mržnjom, nasiljem i strahom od drugačijeg. Svijetu s vrlo ograničenom slobodom, ako je za 10-20 godina uopće i bude”, glavu su mi ispunile apokaliptične misli.
...

Sloboda, ljubav, tolerancija.

Znao sam to i ranije, ali ove tužne subote prije zore postao sam svjestan više nego ikad prije da su to tri stvari koje ćemo mu duboko usaditi kao temeljne vrijednosti koje ga moraju usmjeravati u budućnosti." Nikica Puhalo: Tužan dan u Parizu



Post je objavljen 14.11.2015. u 12:30 sati.