Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

U Hrvatskoj (Once Upon a Time ...)

Utjecaj fb (i društvenih mreža) u Hrvatskoj ne prenosi se na odnos prema vlasti.
U stalnom strahu od fb revolucije, kukurikavci odbrojavaju dane do izborne smjene.

Uvjereni u neprimjetnost izbornih prevara (izbornih krađa), utemeljenih na Državnom izbornom povjerenstvu (za koje nemamo niti jedan element kontrole ili potvrde opravdanosti tako odgovorne uloge (u demokraciji)), nadaju se (podjednako) "namještenim" izborima produžiti agoniju Hrvatske ili isčeznuti s političkog horizonta nekažnjeni za četverogodišnje kršenje svih zakonskih i ustavnih odredbi.

Sama neutjecajnost fb na prijevremenu smjenu vlasti ne očituje se u nesposobnosti fb lidera formirati kritičnu masu za djelovanje, već u činjenici kako je Hrvatska odavno podijeljena na dvije strane (jedna je manjinska i trenutno je na vlasti - orjunaši, titoisti, osobe koje za vlastiti interes i karijeru zalažu vlastiti život (u mogućoj reakciji nasilne smjene takve vlasti)). Ovo je ujedno odgovor zašto ne poštuju branitelje Domovinskog rata (i sam Domovinski rat).

U zamršenosti (političkih) odnosa najslikovitije govori primjer Sirije (u kojoj su prisutne nuklearne sile (članice UN-a)), ali svejedno diktator koji je započeo krvavi rat pucanjem na nenaoružane prosvjednike i dalje prima podršku (najveće antidržave svijeta) Ruske Federacije.
Nagodbenjaštvo HDZ-a sa orjunaško-četničkom titoističkom svojtom (SDP-on) nije politika te stranke, već pomno isplanirana politika ruskog izjednačavanja dviju bitno različitih strana (jedna je strana ruska, i ne možete je ne razlikovati)(osim kada se po ruskom nalogu zaogrću lažima u demokratske i nacionalne plašteve).
HDZ nije krao nego novce unešene za obranu od srpske agresije (s punim pravom) uzimao nazad (kako bi bili pripravni za novu obranu od ruske (perfidne) prosrpske-četničko titoističke agresije).
Onaj tko to javno obznani mora objašnjavati koliko je to novaca uloženo u obranu (i kako su utrošeni, ako je izglasan embargo na uvoz oružja ...).
HDZ se o tom ne izjašnjava (i zbog neugodnosti za sve države koje su kršile embargo) trpe optužbe kako su pokrali Hrvatsku (privatizacija, vrijeme obnove).
Tu vezanost SDP koristi za istinsku pljačku Hrvatske (da nisu vraćena novčana sredstva kojima se branila Hrvatska, i to bi otuđili i potrošili s ciljem slabljenja Hrvatske ...).

HDZ kontrolira političku većinu (ucijenjen ruskom snagom u UN-u trpi SDP (koji ih je lažima nastojao zabraniti kao političku stranku)).
Ali ruska politika (stvaranja vlastite nuklearne sigurnosti na račun malih država (Poljska, Litva, Latvija, Estonija, Ukraina, Hrvatska, Sirija, Iran, Libija, ...Kuba) ima ogromne nedostatke. Osporava pravo naroda na vlastiti put. SDP je ruski pomagač u stvaranju svjetskog nereda ... Zločinci.

Protezanje (političke) misli o istovjetnosti HDZ-a i SDP-a ukazuje na nesposobnost sagledavati i rasčlanjivati osnovne političke odnose (koji se prepliću u i oko Hrvatske).






Post je objavljen 09.10.2015. u 14:02 sati.