Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U CENTRU ZAGREBA 1. SAJAM ZIMNICE OD 16. - 18.10.


77 IZLAGAČA IZ SVIH ŽUPANIJA

U Poglavarstvu Grada Zagreba u srijedu 7. listopada gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina održali su konferenciju za novinare na kojoj su najavili održavanje 1. Sajma zimnice i izložbu autohtonih proizvoda koji se po recepturama starim više desetljeća pripremaju u hrvatskim seoskim domaćinstvima. Prodajna izložba na kojoj će biti 77 izlagača iz svih hrvatskih županija održati će se od 16. do 18. listopada na glavnom zagrebačkom trgu, na Trgu Bana Jelačića.
Cilj manifestacije je oživjeti i podsjetiti na spremanje hrane, zimnice ,od povrća i slatkog voća. Kiseljenjem kao načinom pripreme povrće se želi sačuvati za konzumaciju tijekom zimskih mjeseci, kada tih namirnica nema svježih u vrtovima . Kisea zimnica se sprema od krastavaca, zelja, mrkve, paprika, feferona, graha, mahuna i zelene rajčice. Od slatkog voća zimnica se kuha u vidu pekmeza i đemova. U periodu zime obiteljski ručak bez zimnice nije kompletan. A svaka domaćica, ima svoj način spremanja zimnice.Tu ima mnogo tajni u pripremi i mnogo recepata. I to je ono što zimnicu svakog seoskog domaćinstva čini posebnom. Ovom će prigodom te zimnice biti na prodaju.

Sajam će biti otvoren, predviđeno je u petak 16. listopada u 9.30. sati.

Image and video hosting by TinyPic (fotka: M.Zouhar Zec)
S lijeva: prof. Stipe Brčić, Jan Marinac predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika, gradonačelnik Milan Bandić, ministar Tihonir Jakovina, gospodin Tolj.

Gradonačelnik Bandić je rekao da je to događaj koji ljudi vole i koji ima višestruki značaj; gastronomski, turistički i gospodarski.

Image and video hosting by TinyPic

Plakat Sajma zimnice, a pri dnu su logotipovi sponzora manifestacije. Autor plakata za 1. Sajam zimnice je voditelj studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu prof. Stipe Brčić .

Post je objavljen 08.10.2015. u 16:03 sati.