Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ČLANAK 77. USTAVA DOZVOLJAVA RASPISIVANJE PRIJEVREMENIH IZBORA!



IZBORTI ĆE BITI PRAVNO VALJANI

Dana 27.9. na internet adresi koju čitate, na blogu Agropolitika objavila sam Priopćenje u povodu Odluke Ustavnog suda od 24. rujna , jer se osporavalo više članaka Zakona o izmjenama i dopunama, Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor. Objavila sam tada i Sažetak Odluke Ustavnog suda.
Na kraju Priopćenja je rečenica u kojoj predsjednica Ustavnog suda dr. Jasna Omejec govori o rokovima raspuštanja 7. Saziva Hrvatskog sabora koji istječe 22.prosinca i roku održavanja parlamentarnih izbora za 8. saziv Hrvatskog sabora koji se ne poklapa sa stanjem u realnosti kako su tijek događaja postavili plitičari. Na temelju informacije iz Ustavnog suda i raspuštanja 7. saziva Sabora koji je počeo teći 28. 9. prema dogovoru političara i političkih stranaka koje su taj dogovor potpisale, postavila sam dva novinarska pitanja Ustavnom sudu
Privatan i opširan odgovor od nekoliko kartica primila sam od dr. Omejec 30. 9., a 1. 10 primila sam odgovor od predstojnice Ureda predsjednice , mr. Ksenije Podgornik za objavu na Agropolitici.


Pravo je pitanje zašto odgovor Ustavnog suda nisam objavila pravovremeno 1.10. 2015.?

Želim biti informacijski iskrena pa reći, da sam zatražila odgovor na papiru s memorandumom Ustavnog suda, ali to nisam dobila. A nakon dva dana moja je pažnja bila potpuno fokusirana na druge teme, iza čega sam otputovala bez laptopa i odgovor je ostao neobjavljen.
Ali radi čitatelja, koji možda za vikend 4.10. nisu čitali dnevne novine i u jednima od njih nisu pročitali intervju s jednim političarom koji je također objasnio odgovor koji je i mene zanimao, objavljujem moja pitanja s odgovorima mr. Ksenije Podgornik.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
dr. Jasna Omejec predsjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske



Post je objavljen 06.10.2015. u 09:40 sati.