Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI U HONG KONGU NOSE ČIZME PROIZVEDENE U SRBIJI

BEOGRAD

Očekivana i ugovorena vrijednost realizacije ove obuće je u vrijednosti od 4.700.000 eura ili 117.000 pari obuće. Gumenu obuću vrhunskog kvaliteta i dizajna kompanije Tigar prepoznali su i kupci iz zapadne Europe, Skandinavije, Azije i Amerike.

Prema riječima Branislava Ćurića, izvršnog direktora za komercijalu i marketing Tigra a.d, inostranim tržištima pripada 75% realizacije Tigrovih proizvoda. “Kompanija Tigar zaštitnom obućom snabdijeva vojsku skandinavskih zemalja i vatrogasne jedinice u Hong Kongu, tehnički najzahtjevnijim proizvodima, koji moraju zadovoljiti stroge funkcionalne uvjete i uslove konkurencije u samom procesu tamošnje nabavke. U razdoblju od 2013. do 2016. godine, Tigar odgovara na visoke zahtjeve tendera nabavke vojnih čizama specijalne namjene estonske, švedske i finske vojske”, dodao je.
Image and video hosting by TinyPic
„Kupci na našem tržištu imaju široku ponudu gumenih čizama u radnjama, ali čini se da i dalje nisu dovoljno educirani o prednostima jedine domaće gumene obuće nad jeftinijim modelima. Za dječju i modnu obuću to je veoma važno. Na primjer, u obuću koja dolazi sa Dalekog istoka, zbog dugog transporta, ubrizgavaju se materije koje su štetne po zdravlje, kako bi se zadržao prvobitni izgled. Također, treba imati u vidu i prednosti gumene nad PVC obućom koja je hladna i na niskim temperaturama puca, a noga ne diše dobro", kaže Danijela Aleksov, marketing menadžer u Tigru a.d.…. srbija danas

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 03.10.2015. u 14:04 sati.