Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

U UTORAK BLAGDAN GOSPE ŽALOSNE

Na malom brdu Bobaj iznad Matijevića, u utorak 15. rujna , služit će se u 17.00 sati misno slavlje povodom blagdana Gospe žalosne ispred istoimene kapelice.

Od 16.30 će se služiti pobožnost i moliti krunica,a ujedno će biti i ispovijed.

Župnik župe Bagalovići don Augustin Radović pozvao je vjernike cijele župe, ali i Neretve da prikažu svoje zavjete Gospi žalosnoj,a da njihovo prisustvo ne bude samo izlet u prirodu, već i stvarni susred s Bogom.

Inače svake godine više stotina vjernika iz župe Bagalovići, ali i iz cijele Neretve na blagdan Gospe žalosne od ranih jutarnjih sati hodočaste na malo brdo iznad Matijevića ispunjavajući svoje zavjete i učvršćivajući svoj vjeru pa se tako i ove godine uz dobro vrijeme očekuje velik broj vjernika.

Kapelica Gospa žalosna (još nazvana i Gospa od 7 žalosti) je izgrađena navodno sredinom 19. stoljeća kao zavjet jedne žene, mještanke Matijevića kojoj su se rađala mrtva djeca. Nakon izvršenog zavjeta ostala djeca su joj se rađala bez problema.
I danas tijekom godine mnogi ljudi svoje zavjete prikazuju upravo na Bobaju u okružju prirode, u tišini šume gdje mogu dobro sabrati svoje misli.



Post je objavljen 14.09.2015. u 06:14 sati.