Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

JAVNE POVRŠINE U GRADU PAGU - PLAKATIRANJE




Na stranicama Grada Paga predstavljen je Službeni glasnik broj 9. za 2015. godinu, kojim nas Gradonačelnik Grada Paga, obavještava da je donesena Odluka o korištenju javne površine radi postavljanja pokretnih naprava.
Odluka je donesena u 12. članaka, i stupa na snagu danom donošenja. To je razumna odluka i čovjeku je drago da Gradsko poglavarstvo, pa makar i na kraju ljeta brine o javnim površinama.
Međutim, ono što je mene cijelo ljeto "bolo" u oči bilo je na koji se način odnose oni koji svojim plakatiranjem naružuju javne površine, da ne kažem i vrijedne kulturne spomenike a da za to niti su opomenuti, niti se znade red plakatiranja u Gradu Pagu.


Knežev dvor, crkva svetog Jurja, Dom (ne)kulture, svi mogući zidovi, magazini soli, rasvjetni stupovi, i da dalje ne nabrajam, bili su obljepljeni svim mogućim plakatima, a ono što je najgore i što me najviše zgrozilo, onako naprasno sa "puntinama" napadati ulazna vrata navedenog sakralnog objekta i Kneževog dvora.


To ne da je prekršaj, to je kulturocid za kojeg naravno nitko ne odgovora i koga god sam pitao, svi peru ruke od toga. Svi se pozivaju na zakon o "Komunalnom redarstvu", kojeg sam nota bene pročitao i vidio sve odredbe, kojima se tom nasilju može stati na kraj, ali to je samo mrtvo slovo na papiru.

Jednako kao i ja, mnogi turistu su fotografirali tu agresivnost prema stvarima za koje se mi u Pagu kunemo da su svetinja, valjda da bi mogli i oni utjecati na svoje gradske političare da se pozabave ovakvom nebrigom.
Možda je Gradsko poglavarstvo u Pagu i donjelo Odluku o plakatiranju na javnim površinama, ali onda se javno pitam, što rade oni koji bi trebali o tome voditi brigu?

Možda se nakon ovoga pokrenu kakve aktivnosti da se i ova nebriga dovede u red.


Post je objavljen 29.08.2015. u 10:47 sati.