Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrpun

Marketing

Sabotaža državne vlasti

Ovih dana ministar Lalovac posebno je ljut jer sve brojke iz turizma pokazuju da je gostiju više nego lani a izdanih računa manje.
Rekli bi da je to čudno? Možda u uređenim državama ali kod nas je to 'normalno', nažalost.
Vlasti na lokalnoj razini (u određenim sredinama) ne da se ponašaju kao da je decentralizacija provedena prije sto godina, već drsko i zlonamjerno vele: 'zašto bi davali novce tamo njima gore kad mogu ostati kod nas'?
I doista, to funkcionira po načelu mafije a to od čega se financiraju, vojska, školstvo, policija…i da ne nabrajam sve grane državnog aparata, nije važno. To financira država?

Podlo a ja bih rekao i čista sabotaža. Što se manje prikaže računa manje je novaca u proračunu a to znači da državna vlast 'loše' radi, pa se ima razloga prozivati je i prije će pasti.
Zar to nije neprijateljska strategija?

Da ne pričam bez veze navest ću jedan sitni primjer. Lik je sagradio kuću novcima od pljačke i paleža a služi mu za iznajmljivanje.
Sklopio je ugovor sa jednom velikom tvrtkom u privredi za smještaj njihovih radnika.
Što se radnika tiče tu su dvije mogućnosti.
Prvo! Tvrtka je nositelj najma i putem računa plaća iznajmljivaču ugovorenu svotu, a drugi način je; radnik dobije keš na ruke pa se sam brine o smještaju.

U konkretnom slučaju 'gazda' je prijavio samo jednu etažu a drugu etažu izdaje 'na crno' i to već godinama hoda. Po etaži 6-ero ljudi a po svakome 900kn=10,800kn mjesečno.
Kako? Stranački je čovjek a time i 'štićena osoba' pa ga inspektori (opet većina stranački ljudi) zaobilaze. Dio (porez) koji bi išao u državnu blagajnu u ovom slučaju dijele stranački 'finance' i 'gazda'.
Kako je sve pod stranačkom šapom 'gazda' je dobio i posao u komunalnoj firmi pa iz nje izvlači gorivo, akomulatore, gume i sve što je dostupno za 'maniti'. Gorivo se prodaje na crno, dio ide 'financama' i svi zadovoljni samo narod koji sve to plaća, gleda, šuti i grize se a nema se kome požalit jer će ga pojesti noć.
Ako se pak neko i drzne prijaviti policiji, prijavljeni će znati u roku nekoliko minuta a na kraju dana opet dolazi noć.



Post je objavljen 31.07.2015. u 14:56 sati.