Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Akumulacija (gluposti)

Razvoj ljudskog društva (od prvobitne zajednice do današnjih društvenih struktura), povijesnim je iskoracima kročio ka boljem (i pravednijem) društvu.

Jedan od povijesnih iskoraka je prihvaćanje privatnog vlasništva. Stabilna (i razvojna) društva posvećuju posebnu pozornost zaštiti privatnog vlasništva. Osnovica društva utemeljenoga na privatnom vlasništvu je akumulacija, zbog čega su naprednija društva brže napredovala, postala su produktivnija i drukčije su se strukturirala.
Privatnim vlasništvom se pojačala i potakla akumulacija, koja je (u privatnom vlasništvu uobičajenim) nasljeđivanjem stvarala nove naprednije generacije.

Komunistički koncept jednakosti (vlasništva) i podruštvljavanja vlasništva, nastojeći ukinuti razlike nastale više generacijskim akumulacijama, ukidajući vlasničke posljedice akumulacije, vratilo je društvo (ugušeno u komunizmu) u pred povijesno razdoblje (nesposobnosti pojedinca posvetiti se višoj razini planiranja zbog zauzetosti rješavanjem osnovnih potreba (prehrane, stambenog zbrinjavanja, zaštitom života).
Umjesto nijansiranja (USA zakonom o nasljeđivanju potiču osobe na vlastiti angažman u stvaranju privatnog bogatstva), komunistički pokret i države u kojima su komunisti nametnuli svoj sustav su ukinuli sve (civilizacijske) pogodnosti privatnog vlasništva. Sveli su osobe na pred povijesnu borbu u zadovoljavanju osnovnih potreba. Naredna generacija je startala s istim potrebama. Time je društvo nužno stagniralo.

Nepostojanje akumulacije, višestruko opterećuje društvo. Složenost pojave je predmet mogućeg multidisciplinarnog (naučnog) istraživanja. Jedna od posljedica je osiromašenje (društva i pojedinaca). Višestruki ciklusi osiromašenja (Hrvata) u bivšim i sadašnjoj državi ima zadaću strukturiranja društva protivno interesima hrvatske države i nacije. Vraćanje nacije/naroda u pred povijesni stadij (nepostojanja nacije i/ili države).

Postupci kukuriku koalicije nisu slučajni, niti su posljedica nesposobnosti. Planirani su i dio kontinuiteta (rastakanja Hrvatske). Zabrinjava (iako je ciljana) nesposobnost Hrvata zaustaviti negativne društvene procese (koji vode nestanku i države i nacije). Paradoksalno (?!), jer ne brane privatno vlasništvo.




Post je objavljen 28.07.2015. u 20:17 sati.