Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

DVD KULA NORINSKA DOVELO I VATROGASKINJE U OBRANU PELJEŠCA

Na požarištu na Pelješcu se nalazi i DVD Kula Norinska koje je jedino DVD koje došlo i sa ženskim vatrogascima u borbu protiv gašenja požara. Otprilike prije mjesec dana 3 ženske – Antea Kaleb iz Metkovića, te Ivana Jerković i Nikolina Marević, obe iz Kule Norinske, položile su ispit za dobrovoljnog vatrogasca te se sve tri učlanile u DVD Kula Norinska koje je najbrže rastuće DVD u dolini Neretve (a i šire).
Nisu dugo čekale da dožive svoje vatreno krštenje i to u jednom od najvećih požara zabilježenih u Dalmaciji ikada.
Naime netom nakon što su se vatrogasci DVD Kula Norinska vratili s požarišta na Korčuli prije 3 dana, odmah su dobili poziv da se po odmoru upute na Pelješac gdje je stanje bilo kritično, pa se 8 vatrogasaca DVD-a uputilo s vatrogasnim vozilom i kombijem u borbu s vatrenom stihijom na Pelješac, a među njima su i Antea Kaleb i Ivana Jerković. Također su na terenu vatrogasci Ante Kaleb, Mario Marević, Ante Bezer, Renato Bezer, Andrija Mioč i Ivan Slavković. Vatrogasci su još na Pelješcu, sna je vrlo malo, ali borba se uspješno vodi u spašavanju života i kuća.

Fotografije koje su dobivene s požarišta od strane zapovjednika DVD-a Kula Norinska Jure Pilja, kao i informacije od predsjednika DVD-a Kula Norinska Ante Jerkovića govore da je stanje bilo vrlo kritično, ali da je angažman DVD-a Kula Norinska bio iznimno intenzivan.

Od dožupanice Marije Vučković koja je na Pelješcu, načelniku Općine Kula Norinska Nikoli Krstičeviću je prenesena informacija o pohvalama mještana za organiziranost i radni angažman DVD-a Kula Norinska.

Proboj kroz gustu šumu do požara
Image and video hosting by TinyPic

Zgarište
Image and video hosting by TinyPic

Neretvanske žene su uvijek bile poznate po velikom trudu – vatrogaskinja Antea Kaleb u gašenju
Image and video hosting by TinyPic

JVP Metković aktivno djeluje
Image and video hosting by TinyPic

Zajednička fotografija u trenutku odmora
Image and video hosting by TinyPic

Naselja je primarno obraniti
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 24.07.2015. u 06:25 sati.