Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

LAĐARSKI KUP ŽUPA BAGALOVIĆI - GUSARI KOMIN SE VRAĆAJU NA TRON?!

Danas je u Krvavcu održan 11. Lađarski Kup Župe Bagalovići koji uvijek predstavlja jedan od najzanimljivijih lađarskih događaja jer znači najbolju probu za Maratonu lađa te se ne neki način smatra i generalnom probom Maratona lađa. Naime ruta je duga 14 km, ali se od toga 7 km vozi uzvodno (što je ekvivalent oko 10 km nizvodno, pa se drži da je „težina“ ovog Maratona oko 17 km nizvodno, ili gotovo 70% Maratona lađa).

Sam start je protekao dosta dobro osim greške ekipe Sv. Ilije koja je uslijed valova skrenula s rute i gotovo se zabila pod pravim kutem u drugu lađu.

Stablina je odmah krenula malo ispred svih, za njom se brzo formirala „kolona“ Crni put i Gusari Komin (napomena: radi se drugoj ekipi Gusari Komin. Prvotno u tekstu nije stala ta napomena jer se to nije moglo razaznati ni po zastavi ni po dresu). Svega 10-15 metara jedni iza drugih tako su stigli do Metkovića, okrenuli se oko stupa mosta, te krenuli nizvodno. I takvo stanje se držalo do Duvrata kada Gusari Komin velikim skokom snage i zaveslaja prestižu i Stablinu i Crni put, te suvereno drže tu poziciju do cilja u Krvavcu. Ekipa Stabline je došla otprilike 40 metara iza njih, dok je Crni put iza Stabline došao čak oko 300 metara što je vidiljivo razočaralo i same veslače Crnog puta. Očito je da je već provjerena taktika Gusara Komin (štednja energije do otprilike 70% puta) i ovaj put bila pogodak.

Lađarski kup je prošao dakle bez incidenata i pokazao je da se ekipa Gusari Komin vratila u formu,a da favorizirane ekipe Stabline i Crnog puta nemaju više pravo držati se jedinim favoritima za prvo mjesto. Do Maratona je tek još 20 dana u kojem vremenu se da još ppnešto popraviti u svakoj ekipi, ali je sigurno da su Gusari Komin i Stablina definitivno poručili Crnom putu da žele Štit Kneza Domagoja na Maratonu lađa.

Start- Stablina izbija nakon 50-ak metara
Image and video hosting by TinyPic

Ekipa Sv. Ilija Metković „izgubila kompas“
Image and video hosting by TinyPic

Pred mostom – Stablina, Crni put, Gusari Komin
Image and video hosting by TinyPic

Najveća skupina ekipa pred mostom u borbi za prednost pri okretu
Image and video hosting by TinyPic

Borba oko stupa mosta je prošla bez incidenata (na fotografiji Gusari Komin 2, Žrnovo, Peračko blato, Crni put 2,
Image and video hosting by TinyPic

Cilj – Gusari Komin, a iza njih Stablina
Image and video hosting by TinyPic

Neslužbeni (obnovljeni) poredak

1. Gusari Komin
2. Stablina
3. Crni put Metković
4. Žrnovski Galijoti, Žrnovo, Korčuča
5. Gospa Karmelska Krvavac
6. UL Jerkovac
7. Crni put 2
8. Gusari Komin 2
9. Čeljevo
10. Peračko blato
11. Škrapa
12. Škrapa 2
13. Šarić Struga
14. Staševica
15. Vrgorac
16. Sv. Ilija Metković
17. Veterani 4. Gardijske brigade


Post je objavljen 18.07.2015. u 22:28 sati.