Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

DRAŽI ODMORA U HRVATSKOJ: LEŠ NA PLAŽI + još ponešto...



SLUČAJ 1. : Prije nekoliko dana (14.07.2015.) na plaži u Ičićima, nakon možda i više od sat vremena pokušavanja reanimacije, tročlana ekipa opatijske hitne pomoći nije uspjela pomoći ženi kojoj je pozlilo na suncu. Nakon dolaska policije, a odlaska hitne pomoći, leš te nesretne žene ostao je ležati više od sat vremena, pokriven bijelom plahtom, tik nadomak metalnih stepenica za ulazak u more, do dolaska mrtvozorničke ekipe koja ga je odnijela u metalnom lijesu.
Zaista mi nije jasno zašto zakonodavac ne promijeni taj propis i dozvoli da hitna pomoć odveze truplo, u slučajevima smrti na tako frekventnim javnim mjestima poput plaže sredinom srpnja, umjesto da leš ostane ležati na plaži do dolaska mrtvozorničke ekipe koja će ga odnijeti s plaže? Ako ne zbog turista koji će po povratku u svoj domicil svima pričati o barbarskim Hrvatima i njihovom nepoštivanju mrtvih, onda bar zbog djece na plaži.
(I naravno da nije izostalo kretena koji su cijeli taj postupak bezuspješne reanimacije snimali kamerama na svojim smartphoneima).

SLUČAJ 2. : Prethodni slučaj se desio nedavno i nadam se da se neće ponoviti, a ovo što slijedi ponavlja se iz dana u dan, godinama, na istoj toj plaži : plaža je duga cca 400 metara, a na sredini je smješteno spremište ležaljki i suncobrana. Neposredno ispred njega koncesionar svakodnevno uredi 30-tak kompleta (2 ležaljke + suncobran). Međutim, ako nekom turistu na um padne ideja da ne unajmi cijeli komplet već da unajmi samo suncobran kojim bi se zaštitio od sunca negdje dalje od tog središnjeg dijela plaže, ali na istoj toj plaži - bez obzira imao taj turist 20, 30, 40, 50 ili 60+ godina, vidjet ćete ga kako sam tegli taj suncobran do mjesta gdje želi ležati na plaži. Nema šansone da neki od 3-4 krelaca (sve odreda 20-godišnjaka) koji rade kao iznajmljivači ležaljki i suncobrana taj suncobran ponese tom turistu do mjesta gdje ga želi postaviti.
(Inače, i sam sam se u to uvjerio, prethodnih godina, dok mi je dijete bilo manje, u nekoliko smo navrata unajmili suncobran i niti jednom nisu ni ponudili da nam ga ponesu. Koncesionar je i tada bio onaj isti kao i danas).
Vjerojatno se ti dečki brinu za ekonomski prosperitet EU-a, kako se turisti na odmoru ne bi previše ulijenili zbog čega bi im po povratku u domaju opala produktivnost.
Ako mene pitate - DOZVOLU ZA RAD/KONCESIJU ODUZETI IM ODMAH!!!





Post je objavljen 20.07.2015. u 07:01 sati.