Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Za Dom Spremni

Hrvatska, opterećena okupacijama (obje su jugoslavije bile okupatorske) i otuđenjem političke moći (razvlaštenjem naroda) nije Domovinskim ratom ukinula sva obilježja tih vremena ...

Uobičajeno okupacije i nenarodni režimi teže indikatorskim temama koje im omogućavaju razvrstavanje puka (na poslušni i onaj koji treba kažnjavati kao upozorenje ostalim). Osobina tih krimena (Vila Velebita, Oj Hrvatska mati, Marjane Marjane (naš barjak hrvatski), ...) je svojevrsna beznačajnost (do na razini ikonografije).
Proglašavajući takve čine krivičnim, okupacijska i nenarodna vlast ima mogućnost neometano kažnjavati (zastrašivati) pučanstvo (jer većina smatra kako takve manje značajne stvari nije uputno braniti pred okupacijom), zastrašivati. Psihologija masovnog zastrašivanja i držanja u pokornosti.

Zašto Hrvatska nije slobodna? razvijena? zemlja blagostanja?

Hrvatska se nije riješila okupacije, otuđenja političke moći. Nije suverena. Narod nije politički. Narod nije politički slobodan. (Kmetovi.)

Svaka vlast (i okupacijska) proglašava zakone (bili oni ili ne bili volja naroda).
Komunističko-jugoslavenske vlasti (nakon pokolja i progona; uz pomoć Crvene armije) u Hrvatskoj su nametnuli zakone (ikonografiju) beznačajnih kaznenih djela (npr. verbalni delikt). Nametnuli su poimanje uobičajene kulture življenja kao nepodobne. Biti Hrvat, katolik i prozapadno okrenut bilo je pogubno. (Da, trovali su i potajice zračili takve, podmetali im i uništavali život ... koristili se svim sredstvima kako bi ih uništili. Pratili ih i o njima "raspravljali" na partijskim sastancima ... Sve zabranjeno poveljom UNa.)

Koliko god izgledalo beznačajno (pjevati Vilu Velebita ... ili klicati Za Dom Spremni!), okovi porobljenosti leže u strahu od vlastitog identiteta.
Slobodna Hrvatska mora se temeljiti na slobodi (koja ne opterećuje), na uspostavi vlastitog identifikacijskog obrasca.

Zakonsko (zastrašujuće) promoviranje državnog grba s prvim crvenim poljem, iako je kroz povijest značajniji grb s prvim bijelim poljem, odraz je (neutemeljene i neprihvatljive) hipoteke (orjunaštva i boljševizma; zastrašivanja i otuđenja, nepostojanja političke snage za nametanje vlastitog identiteta) prošlih (olovnih) vremena.

Zakoni (kao odraz volje hrvatskog naroda) moraju služiti narodu (a ne okupacijskim elementima ...).

Poklič Za Dom Spremni! podjednako opterećuju (svojim ne konzistentnim zakonskim značenjem) ... izvor je orjunaškim elementima za optužbe i progone (iako je prihvaćen i kao kulturološki idiom). Baratanje tim (bezazlenim) pozdravom ovisi o vašoj sposobnosti i snazi oduprijeti se orjunaškoj (zločinačkoj) sviti ....

Iako je svijet satkan od značajnih stvari, ipak počiva na naizgled beznačajnijim stvarima. Morfologija sustava ne izuzima dijelove (po značenju) već ih drži dijelom cjeline. Nekada su ti dijelovi (u prilagodbi) smisleni i značajni, nekada su beznačajni (u određenoj namjeri) ... ali su kao cjelina bitni u tvorenju prilagodljiva sustava.

Smisleno je i poželjno, ukinuti okupacijska zakonska ograničenja. Novim zakonom izjednačiti državni grb s prvim crvenim poljem s onim na kojem je prvo polje bijelo. Zakonom isključiti mogućnost korištenja pokliča Za Dom Spremni! u prekršajnom postupku (pozivajući se na zakonsku zabranu veličanja zabranjenih ideologija).

Predlažem, ili organiziranje referenduma kojim bi se tražile zakonske promjene (koje bi ukinule mogućnost prekršajnog ili kaznenog progona za takve stvari), ili lobiranje kod saborskih stranaka (koje bi uredile zakone na odgovarajući način)!


https://www.facebook.com/groups/zdsforever/?ref=bookmarks






Post je objavljen 11.07.2015. u 10:41 sati.