Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA VESNE KARAVANIĆ





U Kneževom dvoru u Pagu sinoć je otvorena prva samostalna izložba fotografija Vesne Karavanić, pod nazivoma „Uvik mi pričaš“ u organizaciji Paškog kulturnog ljeta.



Vesna Karavanić je članica Foto kluba Pag pa su se kao uvodničari sa nekoliko riječi nazočnima obratili Ivo Šupraha koji je postavio izložbu i Predsjednik Foto kluba Pag, Elvis Šmit.

Nakon toga nam se sa nekoliko svojih impresija obratila i sama autorica fotografija Vesna Karavanić, koja se zahvalila svima nazočnima kao i onima koji su dali svoj posebni doprinos u ostvarenju ove izložbe.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Paga, gospodin Željko Maržić, koji je naglasio da nam se Vesna sada predstavlja i kao vrsna fotografkinja, osim što je i vrsna novinarka. Da smo njene uradke mogli pratiti i kroz pisane tekstove, ali novinska fotografija nije nikada kao fotografija koja se na ovakav način prezentira. Gradonačelnik je naglasio da fotografija govori više od tisuću riječi, i prepustio nas da uživamo u tih tisuću riječi Vesne Karavanić.

Cijelu ovu svečanost uveličala je ženska klapa „Peružini“, svojim zvonkim glasovima pred svoj nastup na Omiškom festivalu klapa.

Što kazati o samim fotografijama?! Moje skromno poznavanje fotografskog izričaja navodi me da u ovim fotografijama primjećujem granice između stvarnog i imaginarnog, gdje nas je Vesna na svoj način uvela u sve čari ovoga grada, naglasak stavljajući na njegove ljude i njegovu kulturnu baštinu. Stekao sam dojam da je u fotografsku sliku uvela sebe samu da bi na maštovit i origanal način pokazala nam svu ljepotu kraja u kojem živimo.

Izuzetno sam bio sretan da sam dio zajednice koja se zove Foto klub Pag.




Post je objavljen 07.07.2015. u 00:06 sati.