Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrizazivota21

Marketing

Vanredan zapis


Pa ovo je za nevirovat;

Vatrena buktinja približila se svega 400 metara od kuća u mjestu Dračevica. Vatrogasci svim snagama pokušavaju spriječiti požar da se još više približi mjestu. Vatrogasci i dalje gase vatru u uvali Pustinje Blace na Braču, a jutros je buknuo novi požar iznad Supetra prema Nerežišćima. Gorjela je gusta borova šuma, no požar je brzo saniran. U požaru koju je buknuo popodne izgorjelo je više od 2500 hektara šume i raslinja. Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće, a, na sreću, nitko nije ozlijeđen. Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin izjavio je da je velika površina prekrivena žarom, pa prijeti opasnost da vjetar ponovno razbukta vatru. Požar gasi oko 170 vatrogasaca sa 44 vozila, pet kanadera, tri zračna traktora i dva helikoptera. Evakuirano je je 200 turista iz Turističkog naselja Lučica u hotel Milna, te 30-ak stanovnika iz naselja Bobovišća u Supetar, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Putnike s Brača u trajektnoj luci dočekala i policija koja je neke i legitimirala. Navodno zbog toga jer ispituju mogućnost o podmetanju požara .

Izvor;Jutarnji list


Srušio se i air tractor koji je gasio požar na Braču, pilot preživio.






















op. Ovo je zbilja za nevirovat!Svake godine,ama baš svake i baš u ovim srpanjskim danima krenu požari!
Kome zapadnu za oko zelenila,šume naše prilipe pa podmetnu požar kolafinta uvik slučajno buknija.Je kako da ne,podmetnut je kao i svuda po Dalmaciji svih proteklih godina i to uvik u isto vrime,ovo vrime, najblaže rečeno skroz naskroz pošemjalo.
Sirova,surova glad za materijalizmom čini ovo šta čini.Naravno ; scenarij uvik isti;podmetni,užgi da bi na godinu niklo građevno lipo koje zdanje betonirano,lipo ,prikoviše šesno građevno bogtepita šta ....:-(








Post je objavljen 04.07.2015. u 17:51 sati.