Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Strepite!

Otuđenje političke moći je česta tema mojih upisa ...

Održavanja sustava otuđenja političke moći (uz samo otuđenje) je zahtjevno. Titoizam (uz ratne i poratne zločine, krive društvene i gospodarske procese) u svojim temeljima (komunističke-socijalističke revolucije) se oslanja/o na otuđenje političke moći.

(Otuđenje političke moći.) U predizbornoj godini (nenarodna, neprijateljska) vlast provodi strategiju (oslanjanja na većinu u izbornom povjerenstvu, koje je spremno pokrasti izbore) stvaranja privida demokratičnosti izbora. Reformama u zdravstvu šalju sublimiranu poruku o nedostatnosti sredstava za zdravstvenu zaštitu, kontroli (ipak smo država proizišla iz totalitarnog sustava koji je koristio sva sredstva za kontrolu svojih građana/svoga naroda, pa i tehnički nadzor protivan zakonskim okvirima) i zastrašuju birače mogućnošću svog ostanka na vlasti i osvetom svima koji su se drznuli glasovati protiv njih.
Kako se radi o 1 250 000 umirovljenika i preko 500 000 zaposlenih u državnim službama/firmama, zastrašivanje nepružanjem medicinske zaštite (protivno međunarodnim konvencijama) je zloban način održavanja sustava otuđenja političke moći.
Svojedobno su u predizbornim kampanjama koristili sintagmu o 200 000 novih radnih mjesta (a zapravo su sublimirano poručivali kako će nagraditi poslom samo one koji ne glasuju protiv njih ... iako ni to nisu garantirali).
Osmišljeno ( obzirom na intelektualni i organizacijski kapacitet Račana, Mesića, Pusićke, Josipovića, Milanovića ...) u skrivenom centru moći (najvjerojatnije moskovska škola), po rasponu glasača koji obuhvaća, po metodologiji (zastrašivanja, a ne obećanja (jer nerealna obećanja nemaju vrijednost obećanja)) istinski je problem sustavnog hrvatskog odgovora u obrani mlade demokracije.

HDZ (zbog obuhvaćenosti šire populacije osjetljive na promjene u zdravstvenom sustavu) treba povesti širu kampanju oslobađanja/suzbijanja zastrašivanja na koje se oslanjaju orjunaški elementi (stvoreni na otuđenju političke moći).
HDZ mora vratiti vlast narodu (koji će razračunati s orjunom).
(Zastrašivati narod nije novo, a kad narod zastrašuje vlast bliži se vrijeme pravednosti.)
Strepite!

Primjer zastrašivanja je ponašanje ministra Ostojića, koji je selektivan pri prijetnjama policijskim progonom (kao da je itko pristao pokloniti privatnu policiju i mogućnost sudbenog progona polupismenom šarlatanu). Nastup Pezzija (polunovinarčića iz Splita) i Ostojića u HRTovoj emisiji Otvoreno povodom rasprave o kukastom križu na travnjaku na Poljudu, u kojoj je Pezzi objavio zapažanja osobe koja je upravljala stadionskim semaforom (kojemu je dozvoljeno vidjeti i službeno ne obavijestiti o slučaju, dok je Ostojić prijetio službenim progonom HNSovih osoba za koje je tvrdio da su bile upoznate s postojanjem kukastog križa) titoistički su koncept selektivnosti, samovolje i otuđenja političke moći.

Strepite!





Post je objavljen 02.07.2015. u 02:39 sati.