Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATRA GUTA TVORNICU

ĐURĐENOVAC

Požar je izbio u ponedjeljak kasno popodne na velikom postrojenju nekadašnje tvornice DIK Đurđenovac u Đurđenovcu pokraj Našica. Požar je veoma brzo zahvatio velik dio tvornice u kojoj je u tom trenutku radilo oko 100-tinjak radnika u drugoj smjeni. Svi su se, na sreću, uspjeli spasiti iz tvornice u kojoj se nalazi velika količina raznog zapaljivog materijala, obzirom da se u tvornici proizvodi namještaj.
Image and video hosting by TinyPic
Naime, nekadašnja tvornica DIK Đurđenovac sada je u koncesiji tvrtke ProWood koja je počela sa proizvodnjom namještaja početkom ove godine. Preuzevši tvornicu, ProWood zaposlio je i radnike drvne industrije koji su bili bez posla. Požar, koji je izbio oko 17 sati, došli su gasiti svi okolni DVD-i no, unatoč činjenici da se na terenu nalazi velik broj vatrogasaca i više od deset vozila, tvornicu čini se neće biti moguće spasiti od potpunog uništenja. - Požar naprosto guta tvornicu, a kako i neće kad je tu sve drvo, puno piljevine, zapaljivih materijala, lakova i svega. Navodno se zapalila ventilacija tvornice koja povlači svu tu piljevinu i zapaljive plinove. Nema šanse da se tu nešto spasi - kaže jedan od očevidaca požara koji živi nedaleko tvornice.

- Iako nas je na terenu doista puno, požar je nezaustavljiv i vjerojatno nećemo ništa uspjeti spasiti. Tu smo već više od dva sata a nismo uspjeli ni doći do toga da uđemo u tvornicu - kaže zapovjednik DVD Našice Zvonimir Ljubljanović.…. 24sata.hr

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 29.06.2015. u 20:09 sati.