Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

U Čavoglavama

Čavoglave (prepuno simbolike i podsvilajske jednostavnosti), iznova postaje mjesto simboličkog otpora (okupatoru). Otpor crnome vragu ...

Simbolika Čavoglava proističe iz iskrenosti ljudi (čavoglavaca) koji žive u tom mjestu. I pohode Čavoglave na Dan Oluje.
Iskrena i narodna proslava (na obroncima Svilaje, s koje pada pogled na Petrovo polje ...) spontano je udahnula hrvatsku dušu. I postala temelj narodne volje.
Samo slobodan narod može graditi budućnost! (Zašto su onda porobljene Hrvate optuživali za profašizam i suradnju s fašističko-nacističkom vojnom silom? Iako su u osvit sloma fašizma iskreno (po međunarodnom ratnom pravu) iskazali htijenje za slobodom ... (i ne samo tada).)
Osporavanje prava na suverenost (državu, demokraciju, diplomaciju, vlastitu vojsku, ...) i optužbe o profašističkoj naravi (hrvatskog) naroda nisu u suglasju!

Umjesto odavanja priznanja narodnom okupljanju i proslavi u Čavoglavama, organizacijsko razbijanje istinske proslave i iznova organiziranje politički korektne proslave u Kninu odražava nesposobnost vlasti slušati narod.
U Kninu je proslava postojala, svojim organizacijsko-simboličkim značenjem postala beznačajna. Revitalizacija kninske proslave Oluje neće zaživjeti (jer je Knin grad bez (hrvatske) duše ...).Proslava u Čavoglavama je narodna, katolička, domoljubna ...
U Čavoglavama živi svaki mali Hrvat (barem jedan dan u godini).







Post je objavljen 25.06.2015. u 10:10 sati.