Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Nacija stranaca

Hrvatska nacionalna politika (u opoziciji AU, Kraljevini Jugoslaviji, SFRJotu) kao kontinuitet misli i djelovanja ne postoji (do u pred fazi mobilizacije nacionalnog bića).
Mobilizacija nacionalnih snaga (u zemlji koja je razdijeljena na narodno-plemenske podskupine) sa svrhom stvaranja nacije i nacionalne države je proces uspostave minimalnih zajedničkih vrijednosti (kao što su to napravile i rade sve nacionalno formirane države / zrele nacije). Hrvatska to nije uradila (ni danas).
Nacionalno nezreli, teško smo se nosili sa očuvanjem teritorija i stanovništva (na tim teritorijima). To je uzrokovalo velike teritorijalne i demografske gubitke. Time i sve ostale ...

Iznova otvorene rasprave o demografskoj strukturi i valu novog iseljavanja (s očitom namjerom trenutne nenarodne vlasti) ukazuju na stoljetnu politiku poigravanja (osporavanja prava na nacionalno sazrijevanje s ciljem reduciranja nacije i nacionalne države ...) s malim narodom i njegovim prirodnim razvojem.
Sve nelogičnosti (i bezobraštine) ove vlasti su produkt služenja formiranju nove geostrateške karte, na kojoj je Hrvatska osakaćena ... (posljedice takve politike su u nekoliko navrata izazivale revolt hrvatskog stanovništva, ali su vanjski (okupacioni) faktori potpomognuti petokolonašima (orjunašima) krvavo gušili hrvatski bunt).
Stalno zadiranje u osnovno pravo (međunarodnim pravom priznato) suverenosti (koja se u modernom smislu postiže sociološko-političkim sazrijevanjem) što nasiljem, što odnarođenom vlašću stalno je ugroženo.
Potreba (lustracije, izbornih i drugih poraza) ovakve vlasti je nužna (za opstojnost).
Konstatacija o iseljavanju i asimilaciji Hrvata zbog ekonomskih prilika mijenja svoje značenje i postaje tvrdnja o iseljavanju Hrvata zbog političkih razloga.
Formiranje i sazrijevanje nacije i nacionalne države funkcionalno potpomažu boljem ekonomskom statusu članova zajednice ...
Hrvatska se bori za Hrvatsku s Hrvatima.
U protivnom ćemo biti nacija stranaca.

U kontekstu navedene politike, trenutna (nenarodna) vlast čuvajući pozicije izvršne vlasti, kad je nesposobnošću i lošim namjerama ugrožen neki dužnosnik, lansira (nekog) stazića koji potpirivanjem međunacionalne i međuvjerske nesnošljivosti teško (što mu je zadaća) uzburka strasti i privuče pozornost kritičara i javnosti na neku (istu) drugu stranu ...
U posljednjim istupima (optužujući Hrvate za fašizam) nastoji otkloniti pogled s očite krivnje ministra Ostojića (koji teško zloupotrebljava svoj službeni položaj).

Sumanito i zlobno oduzimaju nam razvojno vrijeme, oduzimaju vrijeme potrebno za sazrijevanje ... u istom vremenu nas i demografski i teritorijalno umanjuju.

Moje je srce veliko (srcem za vrbe).





Post je objavljen 20.06.2015. u 09:39 sati.