Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/procitano

Marketing

Razbijanje Da Vincijeva koda


James L.Garlow i Peter Jones
Izdavač: Marjan tisak 2005.

Postoji zemlja u kojoj dvoje ljudi mogu živjeti i uživativati u seksualnom ispunjenu do najviše razine. Ta se zemlja zove brak. I tu ne govorimo samo o bilo kakvom braku. Ta obećana zemlja ima temelje u Bibliji, a zove se brak 'jednog tijela'.
Mi smo stvoreni s Njegovim pečatom na nama. I mi smo stvoreni s potrebom za povezanošću.
Božja je volja bila da muškarac i žena postanu 'jedno tijelo', to jest, uistinu jedno u svakom pogledu: tjelesnom, psihološkom, emocionalnom, intelektualnom i duhovnom.
Marija Magdalena je Sveti Gral, primateljica Isusova sjemena.
Gral je doslovno drevni simbol ženstvenosti, a Sveti Gral predstavlja svetu ženstvenost i boginju, koja se naravno do danas izgubila, budući da ju je Crkva doslovno izbrisala.
Sveti Gral su oni koji su primili oprost preko krvi Isusove. Prava Crkva, sastavljena od proštenih grješnika iz svake rase, spola, naroda i socioekonomske skupine, duhovni je Sveti Gral.
Vjera je univerzalna. Naše specifične metode za njezino razumijevanje su proizvoljne. Neki od nas se mole Isusu, neki idu u Meku, a neki od nas proučavaju subatomske čestice. Na kraju svi mi tražimo tek istinu, koja je veća od nas samih.
Gnostička evanđelja pričaju posve drukčiju priču od one koju možete pročitati u prihvaćenoj Bibliji. Ovo su knjig koje vas uče kako u sebi imate moć da postanete novi vi. Drugim riječima, da se doista preporodite.
Gnostički Isus dolazi s istom porukom – ne da bi nas spasio od grijeha, već da bi nas spasio od naćega neznanja. Mi u stvari ne znamo tko smo. Onb nam donosi gnosis: znanje. To znanje je slijedeće – mi smo sami božanstveni.
Neprijatelj meditacije je sam um.
Prvi cilj duhovne ekstaze je bezumnost, stanje koje se želi postići hinduističkom ili budističkom meditacijom, često ponavljanjem određene 'mantre'. Izraz mantra dolazi iz dvije sanskrtske riječi, man – razmišljati, i tra – biti oslobođen od. U slobodnom prijevodu: Najbolje je kad ne možete razmišljati. Čujete li svoju djecu kako to govore kad se žele izvući od pisanja domaće zadaće?
Hinduisti, takozvana staza do mističnog iskustva, označava spoznaju onkraj intelekta ili 'ubijanje uma'. Jedan je suvremeni New age učitelj rekao 'Neprijatelj meditacije je sami um'. Drevni su gnostici proučavali isto. Jedan gnostički spis traži 'ulaz u tišinu, u mjesto u kojem nema potrbe ni za riječima ni za shvaćčanjem'. Isus iz jednog drugog gnostičkog spisa zapovijeda svojim učenicima 'Budite ispunjeni duhom, ali neka vam nedostaje razum ili intelekt – logos'.
Zašto bijeg od uma? Odgovor je jednostavan: da bi se postigla spoznaja, gnosis, koja mijenja život.
Leonardova Mona Lisa se 'smiješi', zašto? Zato jer Mona Lisa zapravo znači Amon i L'Isa (Izida), dvospolni par, tako da slika predstavlja lik koji nije 'ni muško ni žensko', već nosi poruku dvospolnog, spoj muškog i ženskog. Mona Lisa se smiješi zato što posjeduje gnosis.
Bog je božanski bitak koji objedinjuje punoću svega što je muževno i ženstveno, bitak koji prožima sav život. Sveta ženstvenost svaku osobu vidi kao dobru po rođenju, a ne začetu iz grijeha, kako to kršćani vide. Mi vidimo našu međuovisnost s prirodom, i mi štujemo našu božansku majku kao roditeljicu svega. Mi u našem svijetu vidimo magiju na djelu, kako stvara neobjašnjiva čuda. Mi štujemo pozitivni osobni razvitak i samopoštovanje, shvaćajući vrijednost svakog pojedinca.
Mi lošu stranu pojedinca ne vidimo kao urođeno zlo, već kao 'zimski' dio života, kao cio ciklusa učenja. Mi štujemo ciklus života, uključujući i smrt. Smrt je, baš kao i život, izbor pojedinca. Sveta ženstvenost salavi smrt, u bilo kom obličju, kao samo još jedan korak u ciklusu života.
Sada je vrijeme 'kad ulazimo u razdoblje vodenjaka – vodonoše –po čijim idealima čovjek mora saznati istinu i misliti sam za sebe.


Post je objavljen 02.06.2015. u 15:11 sati.