Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diogenovabacva

Marketing

Čovjek je čovjeku ovca


Kada bi se tražilo školski primjer paralogizma lažne dileme za izučavati i pokazivati sofistički obrazac, ne bi se našlo idealnijeg od ovog članka izvjesne Zadnje Ovce... pardon, Vuka Perišića.


Ono najgore što vam se može dogoditi u kapitalizmu je da budete nezaposleni i siromašni, ali i to je bolje od staljinističke čamotinje, klerikalnog moraliziranja ili – onog najstrašnijeg – državotvorno-domoljubnih pothvata. To su prave napasti i prijetnje spram kojih su kapitalističke nepravde smiješno bezazlene.

Jao Vuče, Vuče, alaj ga zavuče – pravo u glupost. Postojanje drugog/većeg zla prezentirano kao automatski izvor legitimiteta za nešto.

Ono najgore što vam se može dogoditi u zatvoru je da vas malo, mrvicu, siluju u dupe, ali i to je bolje – je, je, jelda da je?, recite da je! – nego da naletite na grupu bijesnih štemera koji će vam razbiti nos, dakle silovanje je gala i silovanje je legitimno, budite sretni i zadovolj(e)ni, lijepo recite hvala tima što vas guze.

Ali pozor, još uvijek nije Vuci(batina) nalazio da se spustio dovoljno nisko u cinizam i s onu stranu logike. Ostavimo zato kapitalistima njihove tvornice, njihove cilindre od zečje dlake i prugaste hlače jer ako krenu na njih, da parafraziram pastora Martina Niemöllera, doći će jednoga dana i po nas. Po vas.

Pa nego što. Učinimo sve da nas npr. Todorić što bolje guzi i guli, jer ako jednom njemu uskratimo to njegovo pravo, sljedeća na dnevnom redu je sigurno uskrata ljudskog prava svakoga od nas da ne bude odveden – jer to dvoje su prava iste razine legitimiteta, dakako: guziti & guliti kao i bazična sloboda kretanja!



Post je objavljen 20.05.2015. u 17:51 sati.