Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Tribina 'Cruising sa Srđanom Sandićem' : Tena Štivičić




Na tribini Cruising sa Srđanom Sandićem, gostuje naša međunarodno priznata umjetnica Tena Štivičić.

Tribina će se održati u srijeda 20. svibnja s početkom u 20 sati u Klubu MaMa u Zagrebu (Preradovićeva 18).

Tena Štivičić diplomirala je dramaturgiju na zagrebac koj Akademiji dramske umjetnosti 2001., a 2004. magistirala je na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za dramsko pismo. Od tada z ivi i radi u Londonu i Zagrebu, a pis e na hrvatskom i engleskom. Njezine se drame izvode u brojnim europskim zemljama, prevedene su na mnoge jezike i dobile mnoge nagrade, među kojima Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativnost na Heidelberger Stuckemarktu 2008.

Drama Three Winters, pisana na engleskom jeziku, izvedena je u National Theatre u Londonu krajem 2014. i osvojila nagradu Susan Smith Blackburn za 2015.

Drame Nemreš pobjeć od nedjelje, Dvije i Fragile! objavljene su u knjizi Dvije i druge (Profil 2008.). Objavila je dvije zbirke kolumni Odbrojavanje (2007.) i Vrag ne spava (Profil, 2010.).

Drama Invisible (Nevidljivi), premijerno izvedena u Velikoj Britaniji 2011., trenutno je u pripremi kao igrani film. Sedam dana u Zagrebu i Krijesnice premijerno su izvedene u ZKM-u u Zagrebu. Ove su drame objavljene u knjizi Nevidljivi (Hena com, 2015).





Post je objavljen 20.05.2015. u 09:21 sati.