Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

HSP Ante Starčević i HSLS sklopili koaliciju, očekuje se i HSS



Na obnoviteljskoj skupštini vrgorske podružnice HSLS-a za predsjednicu je izabrana studentica novinarstva iz Draževitića Katarina Barbir. Povjerenje joj je dalo desetak članova nove podružnice, dok je za njezina dopredsjednika izabran Srđan Franić iz Vina, a tajnica je Zorana Barbir iz Draževirića. U izvršni odbor podružnice izabrani su Arben Bužalja, Krešo Franić i Ivan Pervan, dok je rizničar Ante Jelavić.

Obraćajući se nazočnima novoizabrana predsjednica Katarina Barbir je istaknula kako će se u svom djelovanju HSLS zalagati za ostanak mladih u Vrgorskoj krajini. - Vrgorac proživljava demografsku i ekonomsku tragediju. Zadatak svih nas koji smo se kroz politiku angažirali je jedan i jednostavan – zadržati mlade u našem kraju, istaknula je Katarina Barbir.

Skupštini su nazočili predsjednik županijskog HSLS-a Branko Radačić te politički tajnik HSLS-a Splitsko –dalmatinske županije Hrvoje Garac. Radačić je posebno istaknuo zadovoljstvo što je nakon dugo vremena obnovljen ogranak HSLS-a u Vrgorcu.
- Snaga HSLS-a su ljudi na terenu, a mi imamo tu privilegiju da gotovo u svakom dijelu Županije imamo ogranak. HSLS smatra kako je oživljavanje malih sredina nužno i potrebno, a to je moguće jedino kroz rast gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Vrgorac taj potencijal ima, osobito u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, i vrijeme je da ga napokon iskoristi, rekao je Radačić.

Formiranje HSLS-ova ogranka u Vrgorcu inicirao je i otpočetka vodio stranački koordinator za X. izbornu jedinicu Matko Radonić iz Ploča. U izjavi za Vrgoračke novine Radonić je naglasio da je prezadovoljan članstvom u novoosnovanom ogranku.
- Podružnicu čine mladi, vrijedni i moralni ljudi, cijenjeni u svome kraju. Kada to povežemo s kvalitetnim programom koji ćemo uskoro prezentirati, ne sumnjamo u odličan izborni rezultat, zajedno s našim koalicijskim partnerima. Nije lako prognozirati tko će pobijediti na prijevremenim izborima u Vrgorcu, ali je sigurno da bez potpore ove koalicije nitko neće moći ostvariti većinu u Gradskom vijeću, niti dobiti gradonačelnika, rekao je Radonić.

A koalicija na koju je Radonić mislio je ona s HSP-om Antom Starčević. Sa starčevićancima je predizborni koalicijski sporazum potpisan nakon završetka obnavljajuće skupštine HSLS-a. Ispred HSP-a Ante Starčević potpisao ga je predsjednik podružnice Denis Mihaljević, a ispred HSLS-a, novoizabrana predsjednica Katarina Barbir. Sporazum obuhvaća zajednički izlazak dvije stranke na prijevremene lokalne izbore za Gradsko vijeće, ali i gradonačelnika. Nakon potpisivanja sporazuma, predstavnici stranaka koalicije istaknuli su kako su zadovoljni prijateljskim dogovorom kojeg su postigli, složili su se kako je ideologija na lokalnim izborima nebitna, pa ideološka razlika između HSLS-a i HSP AS nije prepreka za zajedničku suradnju na dobrobiti Vrgorca i njegovih građana. Dvije stranke su završile i pregovore s HSS-om koji će uskoro postati treći član ove koalicije, koja će svojim zajedničkim izlaskom na izbore zasigurno poremetiti planove trima najvećim političkim grupacijama u Vrgorcu.

Post je objavljen 10.05.2015. u 12:59 sati.