Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

SKANDALOZNO Crveni ukrali Avalu!



Kada smo pomislili da je crvena zastava na spomeniku Tina Ujevića ili ukradeno cvijeće nešto najgore što možemo doživjeti iz komunističke kuhinje, crveni su se uspjeli nadmašiti! Naime, u noći na Dan pobjede nad fašizmom 9. svibnja nepoznati su počinitelji – a nedvojbeno djeca komunista i unuci partizana – ukrali 15 metara visoku i 100 tona tešku, staru osmanlijsku kulu Avalu!

Ovo kriminalno djelo, ovaj kulturocid i barbarizam prvi su primijetili komunalni redari i kulturnjaci tijekom redovnog, svakodnevnog obilaska kulturnih spomenika i odmah obavijestili policiju. Policija je izvršila uviđaj, a za drskim kradljivcima se traga.

Komentirajući za naš portal krađu Avale, umirovljeni branitelj NN je istaknuo kako ga ne zanima čija su djeca ukrala spomenik, ali je naglasio da se on borio u Domovinskom ratu da se u neovisnoj i slobodnoj Republici Hrvatskoj ne bi otuđivale turske kule, srednjovjekovni stećci, gomile, crkva, groblja i slično. – Tko god je to učinio, ne služi mu na čast! Avala je simbol Vrgorca i tako ju odnijeti u mrkoj noći je bezobrazluk bez premca, ogorčen je ovaj umirovljeni branitelj.

Odmah nakon saznanja da je Avala ukradena, gradske strukture su uputile podulje pismo Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj tražeći da se počinitelji uhvate i privedu pravdi, a ukradena kula vrati na svoje staro mjesto. Prepadnuta ozbiljnošću pisma, Policijska uprava je u Vrgorac poslala satniju specijalaca koja cijeli dan pretražuje svaki kutak Vrgorca ne bi li našla Avalu.

Izvršili su tako raciju u Ercegovu selu, prevrnuli svaku kuću, štalu i kokošar, pa se onda prebacili u Galića i Markotića selo. Pretražili su čak i dio Gradske knjižnice gdje su do lani držane nepoćudne komunističke knjige, a potom se prebacili na Ajdanovac, na mjesto gdje su knjige bačene. Nakon što ni tu nisu imali nikakvih rezultata, otišli su u gradski osinjak – kvart Ćukovinu, a potom na Maskaru. Tu ih je u raciji spriječila veća grupa lokalnih partizana i SKOJ-evaca, pa su bili prisiljeni vratiti se u sigurnost općinske zgrade. Uspjeli su jedino provaliti ilegalnu radionicu u kojoj su na staroj singerici izrađivane crvene zastave Saveza komunista, koje su ranije podmuklo ostavljane pred vratima Pravih Hrvata.

Iako je policijska istraga još uvijek u tijeku, u Odjelu za promidžbu lokalnog HDZ-a već imaju osumnjičene. U prvi mah su smatrali kako su za ovo djelo odgovorni unuci partizana, ali time su u sumnju doveli otprilike 80% Vrgorčana, a lišo su prošli tek veći dijelovi Dusine i Mijaca. Zbog toga su produbili svoju istragu i sada smatraju da postoje dva moguća osumnjičenika za ovo djelo koja su možda radila zajedno – mladi nezavisni, za koje se sumnja da su Avalu prebacili u Metković, te lokalni SDP-ovci za koje domoljubi sumnjaju da su Avalu sakrili u nekoj od starih partizanskih baza na Riliću. Tu ju drže za taoca dok gradska vlast ne obnovi sve srušene spomenike iz NOB-a u Vrgorskoj krajini i Dan Grada ne prebaci na Prvi maj.

Vrgorski domoljubi su ujedinjeni u strahu i svi se pitaju kakvu komunističku podvalu donosi neka buduća noć.


Post je objavljen 09.05.2015. u 21:11 sati.