Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Veličanjem antifašizma nastoje promijeniti civilizaciju (kojoj pripadamo)

Antifašizam nije civilizacijska tekovina.

Pojam fašizma obuhvaća totalitarizam, imperijalizam (korporativizam), nacionalizam, imperijalizam, antikomunizam.
Fašizam je sustav državnog kapitalizma i nacionalistička, imperijalistička, antidemokratska i apsolutistička ideologija i politika.
Različite definicije imaju zajedničko poimanje fašizma kao imperijalističkog (korporativnog), totalitarnog i nacionalnog pokreta ...

Civilizacija (latinski) ili uljudba je ukupnost svih znanja, vještina, običaja, misaonih i duhovnih spoznaja kod razvijenih ljudskih zajednica ... http://hr.wikipedia.org/wiki/Civilizacija

Civilizacije se odnose na svojstven način prema pojmu fašizma.
Zapadna civilizacija (poštujući kapitalizam, nacionalne države (ali ne i nacionalizam), korporacije, ... odbijajući komunizam) se prema pojmu fašizma odnosi negirajući postavke fašizma (ali ne i strukturu iz koje je fašizam proistekao). Fašistički i nacistički pokret su izvorno radnički pokreti ...
Nije li simptomatično da je po nastanku marksističko-komunističkog pokreta (kao radničkog i internacionalnog, predvođenog rusko-sovjetskim komitetom), u kapitalističkim državama (samo onim u kojima je kasnila industrijalizacija) nastao radnički pokret koji je isključivao internacionalnost i ukidanje privatnog vlasništva.
Totalitarnost je svojstvena i komunizmu i fašizmu (nacizmu).
Mussolini (osnivač talijanskog fašizma) je izvorno socijalist ...

Je li Mussolini kominternovski agent koji je širio komunizam (drugog oblika) ili agent koji je imao zadaću (svojstveno sovjetskoj agenturi) obeščastiti kapitalizam ... urušiti društvo i tako stvoriti podlogu za oružanu komunističku (sovjetsku) državu?
Samo je uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u tijek 2. svjetskog rata zaustavilo širenje crvene (Staljinove, marksističke) kuge ...

Nedovoljno i nekritičko sagledavanje pošasti fašizma (zbog kratkoće trajanja), te izbjegavanje u razdoblju Hladnog rata zapadnih teoretičara iznositi sumnje (koje bi ukazale na razmjere crvene kuge) ostavilo je niz (povijesno) neistraženih pitanja.

Nakon upoznavanja s karakterom marksizma-komunizma i fašizma, razvidno je zašto su jedni fašisti a drugi antifašisti (oblik specijalnog rata; pokušaj širenja marksističko-komunističke revolucije i uspostavu sovjetsko-ruske dominacije (istočne barbarske civilizacije)). Podjednako je uočljivo kako danas u Hrvatskoj ideolozi antifašizma (skriveni iza pojma socijaldemokracije) pod pojmom civilizacijske tekovine nastoje promijeniti civilizaciju.

Pobjedom antifašizma Hrvatska niti je postala slobodna, niti je pripala vlastitom civilizacijskom krugu. Nastupila je okupacija i trajala do Domovinskog rata.
Pobjedom antifašizma Hrvatska nije živjela bolje, slobodnije ...


Današnja sdp-ova vlast, u nedostatku socijaldemokracije, demokracije i boljitka pribjegava ideologiziranom veličanju antifašizma (koji u sebi ne sadrži niti jedan bitan element za razvoj Hrvatske). Vraćaju totalitaristički mrak (u kojem je svjetlilo samo njima).






Post je objavljen 09.05.2015. u 13:37 sati.