Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

INFORMACIJA BROJ 1




RASPODJELA DRŽAVNE ZEMLJE BEZ NATJEČAJA !

Prema informaciji od 17. 4. iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva poljoprivrede, Ministarstvo će preko Agencije za poljoprivredno zemljište, Hrvatske poljoprivredne agencije, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Savjetodavne službe, u ponedjeljak 20. travnja 2015. godine početi sa prikupljanjem informacija o potrebi za poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, bez javnog poziva, od stočara koji nemaju dovoljno zemlje za proizvodnju hrane za ishranu stoke.
Prema procjenama Ministarstva poljoprivrede u Hrvatskoj je više od 10.000 stočara koji nemaju dovoljno poljoprivrednog zemljišta za proizvodnju na svojim farmama temeljem broja uvjetnih grla stoke upisanih u Jedinstveni registar domaćih životinja i ARKOD.
Hrvatska poljoprivredna agencija i Savjetodavna služba će od ponedjeljka 20.4. će službeno započeti pozivati sve korisnike čija stoka je upisana u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ), a kojima nedostaje poljoprivredno zemljište na ispunjavanje prijavnog obrasca.

ROK ZA PRIJAVU JE 15 DANA – 20.04.-04.05.2015. Sve informacije zainteresirani poljoprivrednici će dobiti od Hrvatske poljoprivredne agencije i Savjetodavne službe.




Post je objavljen 18.04.2015. u 06:35 sati.