Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Što smo Spremni ... (zbog katoličanstva)

Međunarodna diplomacija, državnost i pravo na vlastiti identitet.

Uvijek spremni (braniti Za dom Spremni!).

Poklič Za dom spremni! izražava (katoličansku, kršćansku) spremnost braniti obitelj, dom (i domovinu).
Vezati taj profinjeni izraz za ustaše (govori više o Ustašama nego bi neki htjeli) pokušaj je nametanja identiteta izvana.

Zašto nož, Hrvatska (Nezavisna Država Hrvatska) ili Jasenovac nisu zabranjeni?
Međunarodna diplomacija je branila Hrvatima u osvit velikog rata (Francuzi Prvi svjetski rat zovu Veliki rat, a Drugi svjetski rat je veći ...) pravo na državu, oružje, diplomaciju, obranu. (A što bi Hrvati u Drugom svjetskom ratu predstavljali??)
Ostavili su Hrvate bez ikakvoga prava (iako su politički predstavnici i delegacije tražili rješavanje hrvatskog pitanja). U tom kontekstu (nepriznavanja prava na organiziranu samoobranu) nametanje identiteta izvana je čin kojem u svojoj bezdušnosti naginju. Zašto bi Za dom spremni! bio fašistički ili rasistički izraz?

Spomenimo sve novotarije koje je nacistička Njemačka ponudila svijetu: prvu političku predizbornu kampanju, prvu modernu Olimpijadu (kakve danas poznajemo), prvu jurišnu pušku, prvi raketni bacač, prvu borbenu raketu, prvi borbeni mlazni avion, (prve koncentracijske logore su uporabili britanci u Burskim ratovima, osvajajući Južnoafričku Republiku), među prvima su razvijali atomsku bombu ... a od svega je zabranjena svastika (kukasti križ) koja pripada drugim kulturama ...

Zapravo, Hrvatima je zabranjen (krivi) simbol (ljubavi prema obitelji, domu (i domovini)).
Kako Hrvati nikad nisu bili fašisti, niti profašisti (seljačka, katolička zemlja) kulturološki izražavaju tradicionalne vrijednosti obitelji, doma, privatnog vlasništva, (i domovine)(u katoličkom smislu, države u kojoj obitavaju). Da su Jugoslavije bile katoličke i one bi bile njihova domovina. Iako su prema domovini Hrvati tradicionalno manje vezani (zbog katoličanstva)(što se i danas primjećuje u odnosu prema RH). To je razlog tisućugodišnjega nepostojanja hrvatske države.
Kako je demokracija politički sustav koji isključuje totalitarizam, pa i fašizam, Hrvatska je odabirom demokracije zapravo izišla iz antifašizma (koji sam po sebi ne mora biti demokratičan i antitotalitaran). Ali se specijalnim ratom (i nametanjem hrvatskog identiteta izvana) nastoji obrnuti teza (i produžiti orjunaški totalitarizam prizivom na antifašizam).

Hrvati su svjesni svoje (stradalničke) sudbine. I laži koje se oko njih pletu. Ali su samo Hrvati krivi za takve radnje (jer uzurpatori vlasti rade samo ono što smo mi spremni prihvatiti (kako bi oni ostali na vlasti)).

(Hrvatska je proganjana zbog katoličanstva, a ne fašizma.)(Sve države koje se protive hrvatstvu su nekatoličke.)

Crkva Presvetog Otkupitelja, mauzolej Ivana Meštrovića




Post je objavljen 16.04.2015. u 17:56 sati.