Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

U Vrgorcu se snima HRT-ova kriminalistička serija 'Patrola na cesti'



U Vrgorcu se od početka ovoga tjedna snima kriminalistička mini-serija 'Patrola na cesti', temeljena na istoimenoj pripovijetki književnika i novinara Jurice Pavičića. Pavičić zajedno sa Zvonimirom Jurićem potpisuje i scenarij za ovu seriju od pet epizoda koju će gledatelji na Hrvatskoj televiziji moći pogledati u jesen.

Seriju za HRT snima producentska kuća Kinorama, a u njoj glume brojni poznati hrvatski glumci među kojima su Krešimir Mikić, Slavko Sobin, Nataša Janjić, Daria Lorenci, Alen Šalinović i drugi. Flimska ekipa broji oko pedeset ljudi, a u Vrgorac su došli s dvadesetak vozila. Smješteni su u hotelu Pervan i u privatnim stanovima. Serija se snima šest dana u tjednu, a u Vrgorcu će se do kraja travnja snimati vanjske scene, a nakon toga, kroz svibanj, ekipa seli u Zagreb gdje će snimati interijere. Za potrebe snimanja scena u Vrgorcu izabrano je nekoliko desetaka lokalnih statista, a snimanja se osim u samom Vrgorcu odvijaju i na lokacijama po krajini, kao npr. u Rastoku, Prapatnicama, Velikom Prologu, Kotezima, a u susjednim krajevima u Pozloj Gori, Otrićima i slično.



Što se tiče same priče, ona se temelji na odnosu dvojice braće, starijeg Josipa (Krešimir Mikić) i mlađeg Frane (Slavko Sobin). Josip je neoženjeni veteran Domovinskog rata i zagrebački policajac koji se nakon majčine smrti vraća u rodni gradić u Dalmatinskoj zagori kako bi se brinuo za ostarjelog oca (Mate Gulin). Njegov mlađi brat Frane se nikada nije selio, te i danas živi u rodnom gradiću. Oženjen je Marom (Nataša Janjić) s kojom ima kćer tinejdžericu, a vlasnik je kafića kojega za njega vodi prijateljica Anita (Daria Lorenci). Međutim, Frane je istovremeno i švercer duhana i alkohola iz obližnje Hercegovine, a dolazak brata će utjecati na uhodani ilegalni posao.

Post je objavljen 11.04.2015. u 21:54 sati.