Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrpun

Marketing

Šuker i Glogoški kao blizanci

Mada se ovdje radi o nogometu i onome okolo njega ipak smatram da je u cijeloj priči na prvom mjestu ljudska narav, izopačena i opaka ali providna kao paučina.
Bješe li ono 04.04 kad je vrli prezidente HNS, Davor Šuker, velikodušno najavio kako će sve učiniti da se dvije repkine utakmice, kontra Italije i Bugarske, odigraju na Poljudu?
Nakon svih onih trvenja, svađa, sramoćenja…najednom kao grom iz vedra neba jedna vijest da se ne može bolja poželjeti.
Vjerojatno je tada bio prezenca dana u Hrvatskoj a u samom Splitu da i ne govorim.
Sve one balave tragove koje je do tada ostavljao za sobom najednom je pokrila prašina i u očima splićana a naročito ljubitelja baluna narastao je veći od 'Grgura'.
Ma što 'Grgura', stršio je iznad kampanela sv. Duje bar za dva pedlja.
I taman kad je izgledalo da su sva koplja zabodena u ledinu i kad je dogovoreno da se igra na Poljudu, stiže vijest o kazni koja iziskuje prazno gledalište.

Sve nakon toga je mužnja jarca u rešeto jer sam siguran da pored veza i barbeta koje Šuker ima u UEFA-i, na koncu tamo je izabran u IO, da su prvo njemu dojavili o kazni koja slijedi a onda su on i njegov mentor Mamić, braća po močvari, to iskoristili da zabiju još jednu brukvu u klimavu hajdučku postelju.
I tako je sramota koju su priredili Šuker-Mamićevi istomišljenici 'za dom spremni', prebačena na Poljud, to jest na Split.
Zašto Šuker-Mamićevi istomišljenici?
Zato! Sjetite se, kako se cijela rabota oko ustaškog barjaka, povika za 'za dom spremni', Šimunićevog preseravanja i ostalog nečasnog ponašanja ne samo prešućuje nego i podgrijava što izjavama spomenutih i ne spomenutih što i organiziranjem onomad Šimunićevog istupa.
Nemojmo zaboraviti da je Šimuniću neko dodao mikrofon koji je negdje spojen da bi preko razglasa mogao groktati i bio podržan od djela navijača. Nedvojbeno da je po srijedi organizirano djelo ili pravilnije reći nedjelo koje je među rukovodstvom prihvaćeno kao normalno a pred kamerama posipanje pepelom i osuda. Ma dajte najte.

Nogomet je ogledalo društva u kome živimo pa sve to isto možemo vidjeti u bilo kojem segmentu društva i događanja. Što od Predsjednice koja otvoreno favorizira desno orijentirano biračko tijelo i nastupa krajnje populistički slikajući se samo neka ima više od deset duša okolo nje, do sudstva koje se podijelilo kao ulje i voda.
Bandića zatvori-Bandića pusti. Jedni mu uzmu 15 milijuna, drugi mu vrate? U istoj državi, pazite. E to je ono što nas košta i koštat će nas još i više.
Svećenik Šutalo je održao misu pred Šatorom i poručio Invalidima da budu uzor građanima a ne prezir.
Nije trebalo dugo čekati da se ukaže kardinal Bozanić i istima dadne podršku tako da je vidljivo da don Šutalo i Bozanić ne voze istom prugom.

Nije potrebno daljnje nabrajanje svakodnevnog jada koji nas prati jer to i tako gledamo u svim vijestima, ali se pitam koja bi to trebala biti snaga, koja ljudina, kolos, moralna gromada da pomiri dvije dijametralno suprotstavljene strane?
Postoji li takav lik u našoj državi?
Postoji!
No takvi ljudi su razumni i teško da će se dati uvući u blato iz koga mogu izaći jedino okaljani.
Evo i nakon 24g postojanja 'demokracije' ja imam osjećaj kao da se nismo smjesta pomakli ili ako se i mičemo onda je to unazad.
Radi toga moja poruka je svim 'Šukerima' i 'Glogoškima'.
Bili ste uzor, a veličina čovjeka jest u tome da zna kad se valja povući. Vi ste 'promašili ceo fudbal' i koprcate se u nečemu što vam je strano i ne snalazite se.
Razmislite, a ako ne možete poslušajte pametan savjet ali ne od onih što vam titraju jajca.



Post je objavljen 10.04.2015. u 14:38 sati.