Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SICILIJA U ZAGREBU

SICILIJANSKI POLJOPRIVREDNI PROIZVODI I PRERAĐEVINE

Ispred Europske kuće, u Cesarčevoj ulici, u kojoj je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj od 8. travnja je tridesetak štandova poljoprivrednih proizvođača i malih prerađivača sa Sicilije koji su svoje proizvode ponudili hrvatskim kupcima i potrošaćima. Vidjeti poljoprivredne proizvođače sa Sicilije je uistinu novo iskustvo, bar za potrošaća, a bilo bi zanimljivo da to vidi i što više hrvatskih poljoprivrednih proizvođača.Zašto? Štandovi su uređeni drugačije, sirevi su veličine i do nekoliko kilograma. U obilasku štandova nisam pronašla ni jedan proizvod sa europskim ekološkim znakom.

Cijene su vrlo visoke za hrvatske kupovne prilike.



Image and video hosting by TinyPic
Europska kuća u Cesarčevoj ispred koje su postavljeni štandovi sicilijanskih poljoprivrednih proizvođača.

SICILIJA
Sicilija je najveći otok u Sredozemnom moru, u središnjem Mediteranu. Ona je autonomna regija države Italije. Službeno se naziva Regije Siciliana. Površina otoka je 25.708 km˛, prema popisu iz 2013. Ima 5 milijuna stanovnika. Glavni grad je Palermo. BDP po glavi stanovnika je 2008. bio 16,600.00 EUR . Na otoku je 9 provincija, dijelom nazvanih i po imenima većih otočkih centara: Agrigento, Caltanissetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Siracusa i Trapani.
Važna djelatnost na Siciliji je poljoprivreda i to uzgoj pšenice, kukuruza, vinove loze, maslina, južnog voća, zatim ribolov i turizam te automobilska industrija.
Italija je jedna od šest zemalja uz Belgiju, Francusku, Luxsemburg, Nizozemsku i Njemačku koja je 18. travnja 1951. u Prizu potpisala Ugovor o osnivanju Zajednice za ugljen i čelik što je bio početak osivanja zajednice koja 7. veljače 1992. u Masstrichtu dobila ime Europska unija.

Evo nekoliko fotografija koje pokazuju artikle ponuđene za prodaju:snimila mzz

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Više vrsta maslina koje se prodaju na kilograme.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Sir sa crnim vinom.
Poljoprivredni proizvođači sa Sicilije u Cesarčevoj će biti do 12. travnja.


Post je objavljen 09.04.2015. u 18:07 sati.