Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Jedanaesti Anarhistički sajam knjiga




Jedanaesti Anarhistički sajam knjiga održat će od 10. do 12. travnja 2015. u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici.

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već jedanaest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane za predstavljanje anarhističke/slobodarske literature i djelovanja što širem krugu ljudi. Sajam stvara mjesto susreta i otvara diskusije važne za sam pokret i društvo. Tijekom prvih deset godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

Jedanaesti Anarhistički sajam knjiga bit će otvoren u petak, 10. travnja, u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) u 15 sati, a sajam će trajati do 19 sati, dok će predavanja i diskusije potrajati do 20:00 sati. U subotu sajam otvara vrata u 10 sati i traje do 20:00, a u nedjelju do 15 sati.

Na sajmu će ove godine sudjelovati gosti iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Engleske, Francuske, Njemačke, Grčke, Belgije i drugih zemalja.

Osim knjiga i drugih izdanja, program sajma uključuje niz diskusija i predstavljanja pa će ove godine biti riječi o migracijama, granicama i problemima koji iz toga proizlaze, biti će predstavljen novoosnovani nogometni klub Zagreb 041, a program prvog dana sajma zaključuje razgovor o situaciji u Francuskoj, anarhističkim inicijativama i životu nakon napada na Charlie Hebdo početkom godine, koji je stvorio atmosferu represije i straha u toj zemlji.

Program u subotu započinje razgovorom o školovanju (djeca i odrasli su pozvani!), nakon čega će biti riječi o realnostima i kulturološkim razlikama organiziranja i aktivizma na „zapadu" i „istoku", a program zaključuje diksusija o antimilitarističkim inicijativama u Grčkoj.

Sajam i sva predavanja/diskusije su besplatni te otvoreni za sudjelovanje.

Više informacija o sajmu i programu pogledajte na www.ask-zagreb.org




Post je objavljen 07.04.2015. u 10:46 sati.