Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

SRETAN TI DAN GRADE !





Imam ispred sebe najavu prigodnog programa koju je Grad Pag službeno objavio na svojoj web stranici, pa se pitam kako se sada slavi Dan grada? Uvijek isto.


Da se razumijemo, sve su to hvale vrijedne radnje, položu se vjenci nekome, podjele se nagrade grada, Gradska glazba svira budnice, u Crkvi Uznesenja BDM svečana misa, svečana sjednica sa govorom Povjerenika. Ali di je tu narod? Tko je zapravo Grad?

Sav narod niti će otići na groblje, niti na Svečanu misu, niti su svi pozvani u Gradskoj vjećnici na govorancije o uspjesima (valjda će se koja kazati i o neuspjesima), ali sam siguran da bi jedan veći dio Paškog puka htio podjeliti radost sa svojim Gradom u društvu, iću i piću. Znači da bi nakon svih ovih najava službenog djela trebalo spremiti jedan pučki ručak. Neka fažol bude na račun grada, a onda bi se uz prigodne štandove trebalo ponuditi tom istom puku, od kojeg taj isti grad živi i nešto od paških delicija, koje će biti namjenjene isključivo onima koji će učestvovati u službenom djelu proslave.

Vjerujem da Paškoj sirani nebi pala kruna sa glave, niti bi joj uzmanjkalo na završnom računu, da uz malo sira, skute i ostalih delicija posluže svoje građane.
Nebi ni koludricama pala kruna sa glave da ponude svoje delicija od baškotina na dalje. Možda i malo ribljih specijaliteta ako se netko još bavi ribarstvom u našem gradu. Neki drugi poduzetnici dio svojih delicija, slastičari, pekari, proizvođači vina i rakije.
Ovi što imaju apartmane da širom otvore vrata.
Dali bi svega ovoga bilo da nema Grada? Siguran sam u jedno: NE!
Imam osjećaj da se poštenije obilježavaju dani nekih drugih manjih mjesta na otoku nego Dan Grada Paga.
Nakon novih izbora se ne može kazati da je to u narodu, jer se taj isti narod odaziva kada ga Grad treba, kada ga zove upomoć. Zato sam uvjeren da je problem na nekom drugom mjestu. Mjestu gdje će se održavati razni govori i obećanja, zato se ništa nije promjenilo u zadnjih dvadeset godina, premda su se vlasti mjenjale kao čarape.

Siguran sam da jednostavno nikoga nije briga da se malo potrude oko toga. Sve se čeka na par ljudi koje još nitko ne zna, pa ih se ne može ni prozvat. Zato bi bilo najbolje da se taj dan, koji se ni ne slavi na dan rođenja grada, niti ne spominje dok se ne nađe taj netko tko ima što za kazati i uraditi.

Bez obzira na sve moje primjedbe bile one dobronamjerne ili zlonamjerne kako god ih tko uzme, želim uputiti čestitku svim Paškinjama i Pažanima, te svim stanovnicima Grada Paga.
Tebi Grade, "Sretan Ti Tvoj dan!", pa makar i "falši".



Post je objavljen 28.03.2015. u 15:37 sati.