Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PODNOŠENJE ZAHTIJEVA ZA POTPORU DEFINIRANO ZAKONOM



ZAHTIJEVI ZA POTPORU OD 30. 3. !

Prema informacijama iz ministarstva poljoprivrede na temelju Zakona o poljoprivredi, NN 30/2015, od 17.3 2015. donesen je Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja NN 35/2015, od 27.3. 2015. kojim je propisano podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potporu od ove godine.

Na jedinstvenom zahtjevu korisnici mogu zatražiti:
• potporu iz programa izravnih plaćanja – osnovno plaćanje, plaćanje za poljoprivredne prakse korisne za klimu i okoliš, preraspodijeljeno plaćanje, proizvodno vezanu potporu, plaćanje za mlade poljoprivrednike i program za male poljoprivrednike;
• potporu za plaćanja u iznimno osjetljivim sektorima - maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače;
• potporu za IAKS mjere ruralnog razvoja koje se financiraju iz državnog proračuna –za integriranu poljoprivrednu proizvodnju, te za očuvanje izvornih i zaštićenih vrsta i kultivara poljoprivrednog bilja te
• potporu za IAKS mjere ruralnog razvoja predviđenu Programom ruralnog razvoja, i to za:

1. mjeru 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
2. mjeru 11 Ekološki uzgoj
3. mjeru 13 Plaćanja povezana s područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima.

Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započet će u ponedjeljak 30. ožujka 2015. godine.
Popunjavanje jedinstvenog zahtjeva u AGRONET aplikaciji (www.apprrr.hr) biti će moguće već od subote, 28. ožujka 2015. Popunjeni zahtjev potrebno je isprintati, potpisati i poslati poštom u nadležni regionalni ured Agencije za plaćanja, ili ga tamo dostaviti osobno.



Post je objavljen 27.03.2015. u 23:38 sati.