Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Vrgorski studenti u Splitu pokrenuli svoju udrugu



U četvrtak 26. ožujka održana je osnivačka skupština Udruge studenata Grada Vrgorca u Splitu. Od oko sedamdesetak Vrgorčanki i Vrgorčana koji studiraju na nekom od fakulteta splitskog sveučilišta, skupštini ih se odazvalo tridesetak.

Na radnom dijelu skupštine za predsjednika Udruge je izabran Mirko Vukosav iz Dusine. Za potpredsjednika su članovi Udruge odabrali Ivu Šalinovića iz Velikog Prologa, dok je tajnica Dora Divić iz Vrgorca. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Josip Buklijaš, Emili Dragičević, Željka Grbavac i Antonija Popović. Za svoj početni rad udruga je priskrbila pet tisuća kuna.

U priopćenju sa skupštine navodi se kako Udruga želi izgraditi što bolju suradnju s gradskom upravom Vrgorca kako bi se vrgorskim studentima u Splitu olakšalo studiranje, stažiranje, te po mogućnosti zapošljavanje u rodnom gradu.
- Nije baš tako lako odvojiti najbolje godine svoje mladosti da se na kraju nemamo gdje vratiti sa svojom strukom. Nadamo se da će Grad napokon otvoriti oči po pitanju svojih studenata i pomoći ih koliko god može. Pri tome se također nadamo da će isplatiti stipendije koje je već davno obećao i izaći u susret s daljnjim projektima naše udruge. Udruga poziva na jedinstvo svih Vrgorčana u Splitu bez obzira bili oni studenti ili ne, ističu iz vodstva nove udruge, te dodaju kako se nadaju da će vrgorski studenti iz Zagreba, Mostara i drugih studentskih gradova krenuti njihovim putem i pokrenuti svoje udruge s ciljem boljeg povezivanja s Vrgorcem.

Inače, u Splitu već 31 godinu djeluje i Zavičajna udruga Vrgoračke krajine koja se ranije nazivala Društvo Vrgorčana.

Post je objavljen 27.03.2015. u 20:01 sati.