Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Trodnevna manifestacija 'Tko je Georges Perec?'




Meandar Media i Francuski institut pozivaju nas na niz događanja objedinjenih pod nazivom "Tko je Georges Perec?" a održat će se od 24. do 27. ožujka u Zagrebu i Zadru.

Uz predstavljanje i ragovor o knjigama Georgesa Pereca u izdanju Meandar Media te projekcije filma, niz predavanja o autoru održat će Christelle Reggiani, profesorice na pariškoj Sorboni.

Georges Perec (Pariz, 1936-1982) može se smatrati francuskim suvremenim klasikom. Prije svega poznat po remek-djelu "Život način uporabe" (La vie mode d´emploi, 1978), kao i po vratolomnom romanu "Ispario" (La Disparition, 1969), ovaj je svestrani prozaik, pjesnik, scenarist, režiser i prevodilac u književnost uvijek znao utkati autobiografske elemente, kao i brojne književne referencije. Bio je jedan od najplodnijih članova Radionice za potencijalnu književnost OuLiPo, a za svoja je djela višestruko nagrađivan.


Utorak, 24. 3. 2015.

18:00, Medijateka, Preradovićeva 5, Zagreb

Promocija romana Georgesa Pereca "Život način uporabe" i "Ispario".

Sudjeluju predstavljači: Sanja Lovrenčić i Krešimir Bagić, prevoditeljica Vanda Mikšić i urednik Branko Čegec. René Medvešek čita ulomke na francuskom i hrvatskom jeziku.

***

Srijeda, 25. 3. 2015.

18:00, Medijateka, Preradovićeva 5, Zagreb

Projekcija snimke razgovora sa Georgesom Perecom i filma Čovjek koji spava (Un homme qui dort).

18:00, Filozofski fakultet, Centar sveučilišne uspješnosti, I. Lučića 3, Zagreb

Predavanje Christelle Reggiani, profesorice na pariškoj Sorboni, na temu Georgesa Pereca i njegove poetike, za studente francuskog jezika i književnosti, uvodna riječ Marinko Koščec.

***

Četvrtak, 26. 3. 2015.

16:00-18:00, Sveučilište u Zadru
, dvorana 155, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, Zadar

Predavanje Christelle Reggiani, profesorice na pariškoj Sorboni, na temu Georgesa Pereca i njegove poetike, za studente francuskog jezika i književnosti, uvodna riječ Vanda Mikšić.

***

Petak, 27. 3. 2015.

18:00, Medijateka
, Preradovićeva 5, Zagreb

Tko je Georges Perec? – predavanje Christelle Reggiani, profesorice na pariškoj Sorboni (uz konsekutivni prijevod s francuskog na hrvatski).



Izvor: Moderna Vremena Info



Post je objavljen 24.03.2015. u 08:50 sati.