Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODSADA JOŠ SPREMNIJI ZA INTERVENCIJE

ČAKOVEC

Dobrovoljna vatrogasna društva Krištanovec i Domašinec od četvrtka su bogatija za vatrogasnu opremu ukupno vrijednu preko 40 tisuća kuna. Nju im je prije okruglog stola koji je u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Čakovec održan na temu Plana aktivnosti Državne uprave za zaštitu i spašavanje u 2015., uručio glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković. „Međimurski vatrogasci primjer su mnogima u Hrvatskoj, posebice kod spremnosti na intervencije i stručnosti, a vodeći su u preventivnim aktivnostima i edukaciji mladih. Upravo zato ih nastojimo opremiti suvremenom vatrogasnom opremom, a ova donacija samo je jedna u nizu.“, rekao je, među ostalim glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
Image and video hosting by TinyPic
Osvrnuvši se na situaciju u prošloj godini, za koju je rekao da je bila najzahtjevnija u povijesti vatrogasca, posebno se zahvalio svim našim vatrogascima, kako na pomoći kod poplava u Posavini i Slavoniji, požara u Dalmaciji te poplava u Međimurju. Vatrogasci su se pokazali uz vojsku i policiju kao snage najsposobnije intervenirati u ovakvim situacijama, a tako stanje moramo očuvati i dodatno poboljšati. Predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, rekao je da ova donacija pokazuje da se vodi računa o potrebama naših vatrogasnih društava, te da ju smatra svojevrsnim priznanjem kvalitetnog rada.
Image and video hosting by TinyPic
„Vatrogasci su ovdje u Međimurju, a i u ostatku Hrvatske najspremnije i najopremljenije snage za brzo djelovanje, te je kod nas pravodobni izlazak na teren spriječio ogromnu materijalnu štetu. Danas imamo puno manje intervencija na požarištima, a više nakon kiša i poplava, a zahvaljujući upravo vatrogascima spriječene su velike materijalne štete i ljudske žrtve.“, rekao je tom prilikom predsjednik Medved. Zapovjednici područnih vatrogasnih zajednica s područja Međimurja s glavnim zapovjednikom razgovarali su o planu aktivnosti za 2015. godinu, s naglaskom na povećanje spremnosti na reakcije kod požara, poplava i drugih elementarnih nepogoda.…. međimurske novine

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 21.03.2015. u 10:00 sati.