Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASNOM ZAPOVJEDNIKU IZGORJELA KUĆA

DALJ
Piše: Sandra Lacić

U velikom požaru koji je izbio u četvrtak oko 18 sati u Ulici Josipa Astaloša u Dalju izgorjelo je više od 130 četvornih metara nusprostorija, a 50-godišnji vlasnik kuće lakše je ozlijeđen. Da vatra ne bira gdje će napraviti štetu, svjedoči to što je požar nastao na kući Dragana Nemeta (50), koji je više od 40 godina svog života proveo pomažući drugima pri požarima kao dobrovoljni vatrogasac, a njegov sin Mijo Nemet (30) sadašnji je zapovjednik DVD-a Dalj i vatrogasac je već 12 godina. Vatra je izbila u vrlo kratkom roku, a tek nakon policijskog očevida bit će poznati uzroci požara.
Image and video hosting by TinyPic
- Izbivao sam iz kuće samo pet minuta. Kada sam krenuo sve je bilo u redu, a kada sam se vratio, vidio sam veliki plamen - kazao je Mijo Nemet. Odmah je alarmirao kolege iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj, a u pomoć su mu došli i pripadnici DVD-a Aljmaš. Samo njihovom brzom intervencijom, ali i zato što je vlasnik kuće sam krenuo u gašenje vatre dok drugi vatrogasci nisu stigli, spašena je kuća Nemetovih.

Dragan Nemet pri gašenju je lakše ozlijeđen te je vozilom Hitne pomoći prebačen na Plućni odjel Kliničkog bolničkog centra Osijek. Dragan je bio priseban, no ipak su mu prijatelji pomogli da dođe do vozila Hitne. - Otac je zadobio dvije opekline na ruci i nadisao se dima. Srećom, dobro je i nakon liječničkog je pregleda pušten iz bolnice - kazao je sin Mijo, koji je, nakon što je požar ugašen, potresen, cijelu noć ostao budan. U požaru su potpuno izgorjele garaža, ljetna kuhinja, radionica, smočnica i ostale nusprostorije.
Šteta je velika i procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Vatra je gutala sve pred sobom, a u jednoj od prostorija bile su i plinske boce, koje, srećom, nisu eksplodirale. Obitelji Nemet odmah su u pomoć priskočili i mještani. - U kratkom vremenu skupio se velik broj ljudi. Svi su nam došli pomoći - kazao je Mijo Nemet.

ZAHVALA SVIMA KOJI SU POMOGLI
Zahvaljujući svima koji su se uključili u gašenje požara na nusprostorijama kuće vatrogasne obitelji Nemet, vatra se nije uspjela proširiti i napraviti još veću štetu.
- Htio bih zahvaliti svim kolegama, kolegicama i svima koji su pomogli u gašenju požara. Hvala i kolegama iz DVD-a Aljmaš, kao i prijateljima i mještanima na pomoći - zahvalio je zapovjednik DVD-a Dalj Mijo Nemet u svoje i u ime svoje obitelji.…. glas slavonije

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 21.03.2015. u 09:28 sati.