Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Pobjednici natječaja 'Prozak' i 'Na vrhu jezika'




Zagrebačka izdavačka kuća Algoritam i časopis za kulturu Zarez objavili su dobitnike nagrada za rukopise autora do 35 godina starosti - nagradu za prozu "Prozak" osvojila je Ružica Aščić, dok je nagradu za poeziju "Na vrh jezika" dobio Darko Šeparović.

Ružica Aščić (Travnik, 1987.) završila je studij novinarstva i povijesti na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a kratka proza zastupljena joj je u antologijama Bez vrata, bez kucanja: novi hrvatski prozaici, Vranac - najbolja kratka priča 2012. i 2014. te u časopisima Zarez, Re, Fantom slobode, Urbani Vračevi, Keine Delikatessen. Dobitnica je nagrade Marin Držić za dramsko djelo.

Darko Šeparović (Vela Luka, 1987.) diplomirao je na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu, a poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue objavljuje u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com. Priča "Uredan rukopis" uvrštena mu je u knjigu Ispod stola. Za rukopis "Privikavanje" je pohvaljen na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike.

Nagrade Algoritma i Zareza su se dodijelile deseti put, a o njima je odlučivao žiri u kojemu su bili Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.

Dobitnicima će biti nagrađeni objavljivanjem zbirke priča, odnosno pjesama u izdanju Algoritma tijekom 2015. godine, a dobit će i Prozak/Na vrh jezika prstene, diplome te pretplatničke pakete na časopise Quorum, Temu i Zarez.

Natječaji za te dvije nagrade su trajno otvoreni, a mladi autori se prijavljuju s izborom do 10 pjesama uz bio-bibliografsku crticu, odnosno tekstovima do 3,5 kartice. Radovi koji ulaze u uži izbor objavljuju se u Zarezu.

Nagrade su dosad dobili Olja Savičević Ivančević, Marijana Ogresta, Sonja Gašperov, Antonija Novaković, Tanja Mravak, Tea Tulić, Enver Krivac, Marko Gregur i Iva Tkalec za prozu te Marko Pogačar, Ljuba Lozančić, Kristina Kegljen, Sandra Obradović, Marijo Glavaš, Filip Žganjar, Luka Mavretić i Alen Brlek za poeziju.






Post je objavljen 22.03.2015. u 07:01 sati.