Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZAHVALNICA ŽUPANA KAO PRIZNANJE I POHVALA RADA DVD-a SAMOBOR U 2014.

SAMOBOR
Piše: DVD Samobor

Ovogodišnja redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor održana je u subotu, 7. ožujka u Hotelu Lavica, uz nazočnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Hrvoja Frankića, zapovjednika JVP Grada Samobora Mladena Žitkovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željka Koščice te predstavnika ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora i okolice.

Goste je uvodno pozdravio i sjednicu Skupštine otvorio predsjednik Društva Jurica Domin, a članica Ivana Kokot pročitala je izvješće o radu i financijsko materijalnom poslovanju za 2014. godinu. Osnovni cilj djelovanja DVD-a Samobor dobrovoljan je i humanitaran rad. Tako je u protekloj godini DVD Samobor bio inicijator, organizator i sudionik 218 aktivnosti (bez prijevoza vode), u kojima je sudjelovalo 1021 član. Zavidnu brojku od 42 intervencije prepoznao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodijelivši Društvu zahvalnicu kao priznanje za doprinos u spašavanju ljudi i imovine za vrijeme poplava 2014. godine. U 5 osiguranja koje je Društvo izvršilo protekle godine ulaze i najveće samoborske manifestacije kao Samoborski fašnik, međunarodna Brdsko-biciklistička utrka na Tepcu te organizirani doček Nove godine na glavnom samoborskom trgu.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor bilo je inicijator i preventivne akcije čišćenja park šume Tepec, a kojom je oslobođen jedini put koji vodi prema starom gradu, za prolaz vozilima – vatrogascima, policiji, hitnoj pomoći i gorskoj službi spašavanja, a uvelike je pomoglo i sudionicima Brdsko biciklističke utrke. Prigodno je obilježen mjesec svibanj kao mjesec zaštite od požara, a u suradnji s djelatnicima Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, u sklopu Eko kampa: Čuvajmo svoje gorje, održano je teorijsko predavanje o vatrogastvu, s naglaskom na požare otvorenih prostora. Tijekom godine Društvo je sudjelovalo u 5 vatrogasnih vježbi operativnog članstva od čega je jednu organiziralo u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja s ciljem učenja i stjecanja novih znanja i vještina, ali i razmjene iskustava u sistemu rada hrvatskih i slovenskih vatrogasaca.
Image and video hosting by TinyPic
Poseban naglasak stavljen je na akciju Samobor Slavoniji, također u organizaciji DVD-a Samobor, a tijekom koje je prikupljeno 30 – 40 tona donacija neprocijenjene vrijednosti. Sve je uz pomoć brojnih gradskih ustanova, samoborskih obrtnika, tvrtki, sportskih klubova u svega četri dana upućeno u Slavonski Brod i Vinkovce te sabirni centar u gradu Otoku. Održavane su radne akcije, sastanci, natjecanja, prigodna polaganja vijenaca i odavanja počasti te prijateljska i radna suradnja sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima u zemlji i inozemstvu. Posebno je istaknuta suradnja s dobrovoljnim vatrogasnim društvima Veliki Lipovec, Plešivica, Novaki Ravenski, Barilović, Koritinja, JVP Samobor, JVP Pula, Vatrogascima Buzeta, slovenskim PGD-ima Obrežje i Nadgorica, te dobrovoljnim vatrogasnim društvom iz prijateljskog grada Wirgesa, Njemačka. Vatrogasnoj zajednici Grada Samobora upućen je apel za isplatom zakonskih financijskih sredstava za redovnu djelatnost, čijom se obustavom koči rad Društva.
Image and video hosting by TinyPic
Na sjednici Skupštine sva su izvješća i planovi usvojeni jednoglasno. Dva su člana razriješena dužnosti na vlastiti zahtjev te su umjesto njih imenovani Ivana Kokot za člana Upravnog odbora te Branko Kruhan za člana Nadzornog odbora. Na kraju sjednice zapovjednik Davor Domin dodijelio je zahvalnice i priznanja, i to za 20 godina djelovanja u Društvu Davoru Sečenu, Ivanu Rešetaru, Marku Dominu, Predragu Crnokraku i Robertu Bogolinu, a za 50 godina djelovanja Janku Gunčiću. Zahvalnice za pomoć u akciji Samobor Slavoniji dobili su gradonačelnik Krešo Beljak, Radio Samobor, Srednja strukovna škola Samobor, West obrt za logistiku i prijevoz, Želimir Kodrić i Samoborka, Karate klub Samobor, Osnovna škola Samobor te Dominik Dobranić, dječak zahavaljujući kojem je akcija Samobor Slavoniji privukla veliku medijsku pozornost te bila popraćena i putem nacionalnih televizija. Zahvalnice za rad, zalaganje i suradnju dobili su i zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković, Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja, Proklima d.o.o., Željko Herman te članovi društva: Janko Gunčić, Dubravko Golubić, Miroslav Rubinić i Marina Domin.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 09.03.2015. u 16:21 sati.