Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

U PETAK TRIBINA "ODNOS VJERE I ZNANOSTI" U METKOVIĆU

Dana 27. veljače 2015 (petak) s početkom u u 19 sati u Gradskoj knjižnici u zgradi „Vage“ u Metkoviću, dipl. ing. građ. Zvonimir Nikolić održat će predavanje na temu „Odnos vjere i znanosti“.

Predavanje se odvija u organizaciji udruge „Narenta“ iz Metkovića, a moderator će biti dr.stom. Marko Kravar.

Zvonimir Nikolić je rođen 1944. u Matijevićima, župa Bagalovići kod Metkovića. Nakon završene osnovne škole u Metkoviću školovanje nastavlja na Grafičkoj školi u Zagrebu. Zvanje građevinskog inženjera stječe na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Kao stručnjak radio je na velikim projektima u zemlji i svijetu. Sebe će u par riječi opisati kao hrvatskoga rodoljuba, praktičnoga vjernika i demokrata. Zbog toga je, još kao student, bio uhićen i osuđen na kaznu teškoga zatvora u Staroj Gradišci.
Početkom devedesetih, kao dopredsjednik Hrvatske demokratske stranke promovira ideju o nacionalnome jedinstvu, što rezultira osnivanjem Vlade nacionalnoga jedinstva u kojoj djeluje kao koordinator u periodu 1991-1992. U tome vremenu putuje po zemljama zapadne demokracije lobirajući za Hrvatsku i stječući značajna iskustva.
Napuštanjem političkog djelovanja Nikolić se aktivira kao suradnik "Glasa koncila", organizira okrugle stolove, seminare i javne tribine o raznim društvenim temama promovirajući demokršćanske zasade.

Tekst o predavaču preuzet s www.metkovic.hr



Post je objavljen 25.02.2015. u 13:35 sati.