Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POTPISANA POVELJA IZMEĐU DVD-a ORIOVAC I TOPOLOVAC

ORIOVAC
Piše: Ivica Terzić

Dana 21.02.2015. godine s početkom u 18,00 sati u Oriovcu, u prostoru velike sale Hrvatskog doma u Oriovcu, održana je 124. redovita izvještajna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac na kojoj su bili predstavnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja Vatrogasne zajednice općine Oriovac, čelnici same VZO Oriovac i većine Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja Županije Brodsko-posavske. Također su nazočili skupštini gostujuća društva iz drugih županija. Tako su iz Osječko - baranjske županije pristupili DVD Donja Motičina, DVD Stipanovci i DVD Lila, iz Sisačko - moslavačke županije DVD Topolovac, iz Virovitičko – podravske županije DVD Orahovica i iz Vatrogasne zajednice grada Zagreba DVD Vugrovec. Tako su sveukupno na skupštini bili nazočni predstavnici iz 28 DVD-a iz 4 županije.
Image and video hosting by TinyPic
Na skupštini su bili nazočni predsjednik Vatrogasne zajednice županije Brodsko-posavske gospodin Milan Šulter, predsjednik VZO Oriovac, gospodin Antun Jošić te predstavnik poduzeća Vatropromet gospodin Predrag Bunjevac. Također su bili nazočni i sponzori koji su pomogli u radu našeg društva, kojima se i ovim putem zahvaljujemo na učinjenom. Nazočni su bili i predstavnici udruga s područja općine Oriovac, s kojima DVD ostavaruje iznimno dobru suradnju, kao i članovi Zavičajnog kluba Oriovčana iz Zagreba. Osim rečenih nazočan je bio i načelnik općine Oriovac, gospodin Antun Pavetić.

Odmah u početku održavanja skupštine održana je minuta šutnja za sve poginule hrvatske branitelje i vatrogasce. Nakon pozdravne riječi predsjednika Skupštine gospodina Ivice Terzić te podnesenih izvješća od radu društva tijekom 2014. godine od strane predsjednika društva, zapovjednika, blagajnika i predsjednika Nadzornog odbora, predočen je i Plan rada i financijski plan za 2015. godinu.Sva izvješća su jednoglasno usvojena.Zatim je usvojen novi statut Društva i odluka o likvidatoru, koji su doneseni sukladno novom Zakonu o udrugama.
Image and video hosting by TinyPic
Najsvečaniji dio Skupštine je da su DVD Oriovac i DVD Topolovac nakon više od 20-togodišnjeg prijateljstva potpisali Povelju o bratimljenju uz ukrštanje zastava kao trajni zalog bratsva. Nakon višetjednih radionica s vatrogasnom mladeži uzrast 6-12 godina njih 21 je pristupilo i ispitu te su svi uspješno položili. Istima su uručena priznanja "Mladi vatrogasac", kao prva stepenica u njihovoj vatrogasnoj izobrazbi i motivacija za daljnji rad. Zaslužnim članovima DVD Oriovac uručene su medalje i priznanja. Između ostalog članu Damiru Milašin kipić vatrogasca koji izlazi iz vatre za video uradak "Hrabro srce" objavljen na više internet stranica. Uručene su i zahvalnice zaslužnim donatorima i sponzorima osobito supružnicima gospodinu Ivanu i gospođi Zinki Đukić kipić vatrogasca koji izlazi iz vatre. Nakon održane skupštine priređen je i domjenak za sve uzvanike.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 22.02.2015. u 10:21 sati.